Ahad, 4 Julai 2010

wrong vibe

pernah tak korang rasa someone hantar negative vibes to you.. mama rasa ada sorang hamba Allah ni la.. cam dia tak suka kat mama n family.. dia tak cakap, tapi terdetik hati mama yang dia tak suka kat kami..

ye, betul, bukan semua orang suka dengan kita.. tapi rasanya tak perlu la sampai tindakan yang kita buat tu sampai pihak yang kita tak suka tu boleh perasan kan..

err.. nak habaq pun tak tau lagu mana.. tapi kira tak syok la bila orang buat kita camtu.. tak baik tau..

6 ulasan:

Queen berkata...

ye..saya dah kene....dia cakap dalam gelak2..tapi lama2 paham sendiri..kalau kita cakap kat hubby ..kita balik ne marah..sudahnya senyap je tahan jela...

Oyis berkata...

i know what u mean. i have experienced that myself, rasa mcm org x suka pada family. nak buat mcm mana kan kalo dah mcm tu? salah kita apa pon x tahu, tup2 je org tu decide mcm x suka. kekok jg, sbb kita dgn family2 lain ok je, and dia dgn family2 lain pon ok jgk, tp bila one-on-one terus diam mencuka hmmm...

mmg x elok la mcm tu, especially kalo sama2 duduk komuniti melayu yg kecil dkt jepun tu, patutnya sesama take care of each other sbb x de sesapa dah family or frens yg terdekat kan (assuming ni kes dkt jepun la).

where ever it is pon, x elok nak 'mark' family org lain. x pe la, yg penting kita terima semua org lain dgn hati terbuka. untung2 org tu one day bole accpet kita jg

mast@work berkata...

queen, oyis - saya yang rasa serba salah.. dianya tak rasa kut.. ntahle.. pelik.. kejap2 tanya suami, "kita ada buat salah ke?"

rasa tak seronok..

_mmm_ berkata...

biaq p la kat dia..dia jeles kite cun!

mast@work berkata...

na, dia tak suka kat kami kyg rasa sebab aiman lasak sangat.. tu yang boleh tangkap feel tu..

TopsyTurvyMum berkata...

manusia macam2..memang tak boleh nak bagi semua org suka kat kita..
apa yg boleh kata..

pedulikan la je laa..