Isnin, 12 Julai 2010

Kobe, my way..

semalam was very nice.. setelah penat menyinga hari sabtu the whole day sebab papa seminar until 10pm (yikes! i hate it!) ahad was the day I really looked forward to do something nice. A friend of ours suggested to go to Kobe's premium outlets. Pergh, ini bagai mengantuk disorong bantal ok! hahahaa..

so, we went out 9am from our house, took the subway and train, reach our friend's place. From there, we rode his car for 1 1/2 hour and reach Kobe almost noon.

kami pi sini.

tempat dia betul2 tepi laut.. dan semalam laut dia adalah bergelora tak hengat ditambah angin yang kuat (serius first time rasa angin camtu). kalau pi ke situ, kira dah dekat le dengan jambatan gantung terpanjang di dunia (cantik, tapi kami tak pi sebab takut dengan angin dia) dan very irony bila fikir Kobe adalah tempat yang pernah jadi gempa kuat dan depa pi letak jambatan tu kat situ.. YIKES!

ramai juga yang pi sana.. ada brand names yang kadang2 mama rasa tak masuk mesia pun ada kat situ.. mama kata kat papa, this time, shopping for us aje.. kiddos dah byk kali mama shop ye..

so, enjoy pics dulu..


masa ni baru je sampai




coach factory noks.. rega murah le juga.. cuma kak nur cakap kalau hujung tahun lagi boleh menggila!


tak banyak pun gambar diambil.. sebab masing2 layan shopping..

lunch makan soba je n papa makan tempura n nasi..

apa kami beli?

thihihihi.. mama dapat handbag and baju satu, papa jeans satu.. kira cukup la tu damage wallet kami..


masa balik, kami ke harbour park.. makan buffet kat situ.. 2+++yen untuk all you can eat.. banyak seafood sedap.. nama restorant tu fisherman market..

dan lagi syukur juga rupanya cook dia brader muslim indon.. dia cakap ayam situ halal.. tapi sejauh mana kebenarannya wallahualam..

tengok gambar ye




kak nur memang terer makan ketam sejuk ni..

merasa dah makan ketam besar kaki jepun tu.. hehehe..

bah, nanti te bawak babah ke sini.. madeh, wancu, makesure poket tebal ok.. itu coach sangat marveles!

4 ulasan:

_mmm_ berkata...

BAIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK...ITU COACH DESTINASI UTAMA!!!!!!!!!!!!!!!!

mast@work berkata...

wancu nana, kumpul duit.. make sure madeh pun same

Tanpa Nama berkata...

rindu nak makan kat situ lagi...suka ketam sejuk tuuu...

jue berkata...

rindu nak makan situ lg...suka makan ketam sejuk tuuu...