Rabu, 14 Julai 2010

pengucapan awam

ahad lepas kat sini pilihanraya upper house..

biasa la, bila cerita politik mesti ada ceramah kan?

kat sini lain sikit..

depa punya pendekatan guna pengucapan awam..

contohnya camni..




pakcik ni bertempik sorang2 dia je atas van tu.. dah 3 4 kali mama nampak camni.. tapi yang bestnya takde pulak jemaah kat bawah tu.. ce bayang kat mesia.. asal ceramah politik je confirm konco2 yang mama rasa dibayar berselerak kat jalan tu..

sini tak ada ok.. depa tak heran pun.. yang penting bagi depa suara rakyat tu mesti dipatuhi.. kerajaan mesti bekerja untuk rakyat..

dan ironinya,

parti terbesar mereka kalah pilihanraya tu..

asyik rileks je kut..

moga2 kerajaan kita tak gitu..

pengajaran ye..


4 ulasan:

Queen berkata...

betul..yang di bayar tu ramai..kalau agak2 orang kuat the other party ada..confirm kene perli baeeek punya...selalu je kene...hanya sebab kat kereta ade la orangtu an..dia pi lekat pelekat parti..uhuhuu

alfa juliet berkata...

hihihi ko tak gelak ke tgk pakcik tu mast? aku tgk gambar pun dah gelak..jahatnya aku

TopsyTurvyMum berkata...

kalau mak ler..pingsann malu atas van tu takde sape yg nak dengar ekekeke..
pilihanraya sini plak semua yg ada duit boleh masuk TV..boleh kempen dlm TV tak macam m'sia..BN jer yg boleh berkempen kat TV:(..ohh mak tak penah mengundi kat m'sia..tak pernah berkesempatan.

mast@work berkata...

kalau saya bukan sekadar bagi ceramah, mau saya buat sesi karaoke terbaaaiiikkkk punya.. hahaha