Isnin, 26 Julai 2010

happy man

weekend was not that fun for me.. been struggling with books and revision for next wednesday meeti with sensei.. mati mak kalau kena perli lagi mau aku nangis - mengada!

papa on the other side was so keen on buying few appliances for our home.. furniture wise we bought from second hand shop.. but of electrical appliances (except for washing machine - second hand) we intended to buy brand new.. saja nak merasa teknologi jepun..

so, yesterday papa n aiman went out to bic camera.. they came home with a new....
















vacuum cleaner.. hahahahha..


















papa happy ya rabbi.. giddy like a kid, he assembled the thing after maghrib.. I was having my shower.. terkejut mak bila keluar toilet!






he was vacuuming the living!






hahahaha..





those who know papa would know how he choose things.. he'll carefully read everything, ask everything (memang mati la mamat jepun tu layan laki aku semalam), search all information beforehand..

and he ended with this type of vacuum cleaner.. he actually wanted Dyson (made in Malaysia, tapi sumpah tak pernah nampak.. serius canggih beb.. tapi mahai.. so ended up with Pana.sonic aje le..

tapi, yang bestnya.. siap ada censor tu.. lampu.. kalau ada habuk dia akan bagitau sampai dah bersih.. tak agak2.. pastu dia siap akan sedut udara dalam bilik.. kalau ada habuk dia sedut ok.. giler ah!

tapi sedih tak boleh bawak balik mesia.. ala.. takpe.. kasi lenjan 3 tahun ni.. hahahhahaa


budak depan tu pose siap dah boleh buat peace sign ok! dasar tadika jepun.. tu le gaya depa ajar! hahahahahahaa


teka berat kat sini
nota untuk suami - pasni abg lagi rajin le kan kan kan? sayang papa..

4 ulasan:

irda berkata...

waaa..aiman dh pndai wut peace...cayalah!!!

_mmm_ berkata...

aiman! T_T..aiman ko org msia nak! bukan nihonjin!

Safuan berkata...

en haris, takkan tilam pun ko nak hoover. mesti tak de keje.

mast@work berkata...

safuan, bukan tak kenal harris kan? anyway, tu bukan tilam.. tu kerusi lipat2.. hahaha.. kami xdak sofa.. takde ruang nak letak