Selasa, 13 Julai 2010

undecided la pulak

this weekend ada 2 agenda.. cis, mesti korang rasa kami ni dok jalan ek.. ishh.. idak ok.. hari lab kami kat lab.. hihihi

weekend ni ada Gion Matsuri which is very dekat dengan rumah kami.. naik beskal 15min sampai dah.. festival musim panas ni serupa la kekdahnya macam thaipusam tu.. cuma depa punya kuil yang depa angkat tu memang besar le.. tengok ni link untuk maklumat lanjut.. weekend ni kira dia punya main highlight le.. mama teringin nak pakai summer kimono kat sini.. kalau cantik leh la teman posing kat cik gayah semua.. hahahha.. kalau tak cantik simpan sendiri je la gambau tu (tapi kan teman memang cantik.. kuang kuang kuang)

pastu lagi satu agenda.. lab mama sensei ajak pi ke Kanazawa.. which is 3 hours drive from kyoto.. ada seminar sebenarnya, tapi sensei kata tak pi seminar tu pun takpe.. haha.. lega aku sebab depa present dalam nihongo.. mau aku tiduq dalam seminar tu karang.. pastu ahad tu sensei bawak semua student dia mandi pantai.. macam best sebab fully sponsor.. tapi mama macam le malas nak mengangkut kecik2 itu ke pantai.. ape kekdahnya nanti takleh la bayang si aiman dengan lasaknya, adik ngan manjanya.. aiyoh.. sensei kata no hal.. boleh pilih nak pi ke idak.. tapi mama gigit jari sebab ini la peluang untuk bodek sensei kan kan kan?

berbelah bagi jadinya.. tak tau nak pi mana satu.. ikut hati kalau gi Gion tu leh kejap je.. tak le lama benar..

huhuhu

4 ulasan:

Queen berkata...

pi hela..bawak anak2 berjalan..budak2 nakal tu biasalah....

alfa juliet berkata...

kalau aku angkut je sume anak beranak pi..hehehe..ingat senang ke nak meronda-ronda tempat org..jepun pulak tu

Nurzairul Isma berkata...

mas, bile lagi mas nak jalan2 kat jepun tu.. gi je laa.. best ape..

mast@work berkata...

hihihihi.. kena amik kira incik suami punya mood la ni.. kita tunggu n lihat