Sabtu, 10 Julai 2010

putingless

sounds XXX ek? bukan mama la.. tapi Aiman.. Good boy ni dah hampir 2 minggu 'putingless' alhamdulillah.. syukur.. walaupun tantrum tak hengat! papa la yang paling sabar layan kerenah merengek aiman.. last week dia masih sebut2 lagi benda tu.. this week dah tak ada..

sekarang pun Aiman dah tak minum susu botol di nurseri dia.. kesian pun ada.. tapi redha la dengan arahan nurseri tu...

sekarang ni mama every morning mesti buatkan dia sebotol.. kesian ok.. lagipun Aiman jenis memilih makan. jadi mama rasa on the safe side, masih bagi juga dia minum susu.. lgpun kat mata kami, budak2 nampak very comel masa minum susu.. itu je peluang dia lepas2 gian susu.. sekarang ni kami dok biasakan dia juga minum fresh milk guna cawan..

sehari aiman cuma minum 2-3 kali je susu botol.. lain2 minum dalam cawan.. rasa macam dia dah besar je..

semalam suppose to be aiman's first swimming lesson.. tapi hujan le pulak.. alahai.. so next time le sayang.. mama dah siap belikan swim cap ok.. dan kami siap2 dah amik temperature before ke kindy (tu arahan nurseri utk monitor temp)

harini Aiman n Aidan teman mama kat rumah berpuasa.. satu2nya hari yang mama kena ganti sebab last year demam 1 hari lepas berhuha dengan dira, reen n munah (hangpa ingat tak?) berbuka kat kedai seafood kat jabatan laut tu.. hehehehe..

harap2 boleh la bertahan sampai petang.. dah le pagi tadi tak sempat sahur.. nasib le juga dah belasah 2 pinggan nasi malam tadi.. hahahahaha..

ni baru pukul 10.. pkl 7 lebih kang baru berbuka.. papa hari ni ada seminar n party sampai malam (macam ape je bunyi nye kan?) huhuhuhuhu.. harini papa kena present depan sensei n labmates dia.. gambatte papa.. you can do it!

harini redup2 je.. baju bersidai sampai 2 mesin.. sigh.. harap2 sempat le kering..

esok kami nak ke Kobe.. kawan mama ajak bershopping (giler aku takde duit ni.. hahahaa) kat premium outlets kat sana.. nanti mama update.. mana nak tau korang nak ke sana kan? hehehehe

happy weekend everyone

4 ulasan:

Oyis berkata...

ooo tgh withdrawal syndrom la tuh, sian aiman. sabar ye aimna... my aisyah kitaorg stop kan puting at 1 year old, sbb health visitor kat sini adviced suh berenti kan cpt, alhamdulillah at that age dia x ingt sgt kat benda alah tu. mmg rasanya kat negara maju, benda2 mcm botol, puting, diorg suh berenti awal. ni pon nkat nursery dah hint2 psl toilet training, must start soon la utk go diaper-less adeh. psl botol plak mmg dia x gemar sbb direct breastfeeding (sampai skang even!), so yg tu pon no hal. tp ni nak gi barcelona ni la duk pikir mcm mana dia x de nenen seminggu? huhu... sedihkan tgk anak2 nak something sungguh2, tp kita x leh kasi. tp kena tabahkan hati aje la huhu...

_mmm_ berkata...

aiman without puting??gambate aiman!!!wancu menyokong dari jauh.esok lusa boleh potty train pulak.aiman blaja swim cepat2 nnt kite boleh pegi swim same2 dgn mama...tgl madeh dgn papa..Yeehaaaaa

alfa juliet berkata...

oh org kat sana tak minum botol ke mast..sejak usia berapa ek? mcm org putih jugak org jepun ni...aku ingat dah usia 4 atau 5 tahun baru nak berhentikan anak dgn botol2 ni

Yen berkata...

mas anak aku dh stop pki diaper kat umah tp still minum guna botol, sekali je penah dia minum guna cawan pastu dia cari botol ....so aiman minum fresh milk je ker?