Isnin, 4 April 2011

the dentist


السلام عليکم

hari jumaat kami ada appointment dengan dentist untuk tengok sama ada gigi aiman dah ok ke belum (tragedi tu entri sini) nak tengok gigi dia masih goyang atau tak..

so, pagi2 lagi kami gerak pi dentist.. owh, lupa bagitau, sekolah aiman dan aidan cuti sampai hari isnin.. selasa (5 april) start sesi baru.. jadi mak pak dia pun kena la cuti sekali.. tsk tsk..

first time mama tengok children dentist kat jepun..

wooo.. cantik ok!! penuh cartoon characters.. mainan, origami comel2.. aiyooo..

dentist dia english speaker.. klinik dia betul2 belakang kyoto university.. children dentists are quite common in Japan.. thanks for the insurance coverage, we just need to pay very minimal.. the dentist that we went to, Furukuwa Children Dentist, Kyoto, is a very kind man.. around 60's (I guess) and was very thoughtful with kids..

sebelum mula, kita cuci gigi dulu.. ni nurse dia

cara gosok yang diajar oleh jepun

kumur2

ok, baru la dr check..
out of the 4 teeth that was given braces, 2 were remove that day.. it happen to be that those teeth has regained it strength.. yeay! tak longgar sudah..

so, we left with another 2 braces and we shall wait for another month to have a look if it can be remove.. *doa banyak2..

the doctor's collection of ultraman and kamen rider

peace!

the registration counter

last but not least..

the genki boy!

hope everything goes well next month..


 ماما أيمان

6 ulasan:

no_answer berkata...

wahh !!! comel betul budak genki nieh ! :P

noris berkata...

genki tu apa maknanya mast? si aidan ni dah tinggi la, cute!

mast@work berkata...

tq iz..

noris, genki tu dalam bahasa jepun sihat.. kalau org jepun sebut budak genki maknanya budak yang aktif - sihat

ishahannah berkata...

beraninye aiman g dentist..

floweryskies berkata...

bagusnya takde la phobia kan? hehehe

mast@work berkata...

betul tu..

flowerskies ni siapa ye? kawan dgn mira.. hehe.. mira kawan saya di TIKL