Khamis, 28 April 2011

temporary SAHM

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

Harini hari kedua di rumah.. selamat le kalau kena bebel dengan cikgu lepas ni.. dahle esok start golden week cuti sampai minggu depan (kecuali isnin dengan jumaat).. apa2 pun yang penting aiman punya chicken pox makin kecut.. alhamdulillah.. syukur.. seriau juga kalau lama2 sangat yang berair2 tu.. demam pun tak ada dah.. cuma nak tunggu parut2 hilang la.. mungkin akan makan masa juga..

semalam memang jadi SAHM la.. pegi pejabat pos untuk pos barang, tukar alamat kat pejabar pos (kat sini boleh inform kat pejabat pos kita pindah.. so semua surat dia divert ke rumah baru), pi pejabat daerah (ward office) untuk inform kami dah pindah, renew insurance, renew allowance kad anak2 (kami dapat elaun anak2 kat sini), beli rak kasut baru (2ndhand) siap masak dinner, kemas rumah.. phewwww... KPI tinggi betul semalam..

harini lepas siap buat cucur udang untuk breakfast, hantar papa n aidan kat muka pintu, baru perasan, cuaca macam ok2 aje.. ingat nak basuh baju.. sekali sabun habis! hahahahampeh!

maka, ada alasan lagi le nak kuar sat lagi.. hehehehe *ada idea macam2 ni..

harap2 tak hujan le petang ni.. nak keluar dengan anak bujang.. cari barang basah sikit.. 

5 ulasan:

maya amir berkata...

org ckp chicken pox ni masa die nak kering tulaa yg senang jangkit..betul ke?

mama glam berkata...

ha ah mas, masa kering ni lagi ko nak kene jage si aidan tu jangan dekat dgn aiman.. mase ni memang sng jangkit

mast@work berkata...

ye ke? aiyoh.. tak tau.. kena lebih hati2 le..

harap2 tak jangkit.. seriau

MULAN berkata...

sama laa... time semangat berkobar2, ada je je yang abis...

ps: merajok la banyak2 pon.. sama jugka kes kita ni..

mast@work berkata...

mulan,

ya ka? mmm.. sama la kita ye..