Khamis, 7 April 2011

entry untuk budak kecik

السلام عليکم

entri istimewa untuk si kecik Aidan.. 2 hari berlalu di nurseri baru..

kesan?

menangis time makan.. time main kat playground happy tak reti penat..

semalam mama sampai tengah makan.. tapi as usual, susah nak makan.. tengok anak2 jepun umur sebaya dia elok je makan.. siap habis nasi, sayur dan cucur kacang lagi.. aiyoyoyoyo

menangis satu sebab mungkin tak dapat susu..

anak2 jepun diajar bila umur setahun tak minum susu botol dah.. hanya minum susu dari cawan aje.. tsk tsk.. nurseri sebelum ni layan dia minum susu botol.. nurseri sekarang tak boleh bawa ke kelas pun.. hmmm.. sabar la nak.. ini kan asuhan.. moga aidan jadi yang terbaik...

harini pukul 2pm mama kena amik.. nak tengok apa jadi..


4 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

aah mmg lpeas stehun ken aminum dlm cawan. takpe kak, mula2 je tu. nti OK la tu.

Nazhan pun gitu dulu. tp sensei dia ckp dia nangis bila nampak mommy je..masa daddy yg ambik ataupun masa mommy takde.; elok je dia..tak nangis pun

try har ni suruh hubby akak pulak ambik..mana tahu, kurang sikit aidan nangis

mast@work berkata...

yatie,

harini pun masih kak mas ambil.. papanya ada ceremony harini.. cikgu dia cakap nangis lagi harini.. cuma tak teruk sebab dia penat main n tidur

maya amir berkata...

insya Allah.. lame2 die layan gak susu dlm cawan tu..amin:)tapi bagus gak org jepun ni eh..awal2 die dah praktikkan susu dlm cawan..takut budak2 terbwk2 minum susu botol smpai masuk sekolah nanti

mast@work berkata...

maya,

betul tu.. cuma bila tgk anak2 minum susu botol tu rasa cam sayu je.. tenang je.. ntahle.. ada rasa seronok kat situ.. walaupun tahu benda tu tak elok