Jumaat, 15 April 2011

3 kali setahun

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


kesian blog ni dah mula entry merepek2.. sorry la korang.. tak sempat nak update cerita sangat.. busy nyah.. kelas la, kerja rumah la.. campur lagi satu yang paling major, PINDAH RUMAH.. yeeehaaaa..

lusa insyaAllah masuk rumah baru.. tapi rumah sekarang pun tak habis kemas lagi tskk tskk T_T

nak citer best tak? dalam setahun ni, udah 3 kali kami pindah rumah.. parit buntar ----> permatang pauh ----> imadegawa, kyoto ----> takano izumicho, kyoto dan setiap kali pindah la berbondong2 mengemas.. hehehe.. redha aje le ye.. sendiri cari sakit.. yang buat mama betul2 bersyukur sebab papa memang banyak bantu.. in fact, dia lagi banyak kemas dari mama (penyakit kemas2 hanya ada kat dia ja.. kat mama ilek pocik), sabo je le ye papa..

esok pulak ada hanami geng mykyoto.. harap2 lancar la planning kami.. semoga diberi kesihatan dan kekuatan.. kalau idak mau pengsan la lepas pindah nanti ni.. kuang3...

nanti mama update gambo rumah baru ek..

selamat berhujung minggu..

10 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

dapat danchi ke kak?

mast@work berkata...

Yatie,

X.. Xde rezeki.. Nnt akak reveal umah baru ek

jajabinxdotcom berkata...

eii...aku benci pindah rumah. pack and unpack. bersih rumah segala...and at the end of it realised "banyaknye benda tak patut aku beli tapi aku beli!" hehehe...sib baikla Aren tak tau.

Yen berkata...

mast sorry la mayb x ikut story ko, apsal pindah umah?

ishahannah berkata...

hehehe..mmg letih la kalau pindah rmh...mula2 nk pack..pastu nk unpack pula..leen pn baru je rasa ok..wpun sbnrnya x sepenuhnya unpack lg..ekeke

m-i-o berkata...

hadoi. ahkak klo bab2 pindah randah ni memang ahkak akan dijangkiti penyakit errrrr....gila meroyan. kahkahkah!

becauseeeee.....
ahkak akan belek sehelai demi sehelai - dan akhirnya ahkak buang saja semua. hidup adalah lebih bahagia tanpa 'sampah'. ekekeke.

keindahan hidup berumahtangga ialah - bila sorang rajin mengemas, sorang lagi mesti rajin menyepah. ah ah ah. klo ahkak tau la hukum alam begini, nescaya ahkak rela menjadi penyepah :P

Oyis berkata...

oh mcm janji2 plak kita. i pon nak pindah gak ni. tgh start ngemas sket2 dah, tp x sepenuhnya sbb td jumpa SV. mlm ni baru la start full force kot ni dah lega hehehe. sama2 la kita buat entry naik umah baru ye. btw, i sedih jgk nak pindah, sbb dah duduk umah ni lama, sejak dtg UK hari tu, makna nya dah dkt 3 tahun kot sob sob,... tp excited gak nak duk umah baru sbb dkt ngan uni :)

mama glam berkata...

ha ah la mas.. asal ko pindah umah ni?

mast@work berkata...

jaja,

hahahaha.. aku bab makanan la selalu kantoi gitu.. bab perabot, laki aku menang.. handsdown!!!

yen, aweng,

pindah rumah sebab nak rumah beso sket, selesa sket n makpak nak privacy.. hehehe

lin,

sila jangan citer pasal unpacking.. seraaammmm.. ni mau makan bulan gak ni.. hahahah

mast@work berkata...

kak zufa,

nasib saya tak terkena penyakit tak berjangkit ni.. hahahaha.. saya serahkan bulat2 kepada lakimas untuk arrange macammana nak pindah.. kalau ikut saya mau aje saya buat cam citer pramlee.. bunjut aje semua bang.. hahahahaha

oyis,

wehhh.. lama tu rumah tu.. kira ok la.. berbaloi.. at the same time, selamat le berjenuh nak mengemas.. sakit belakang ok la ni..