Isnin, 25 April 2011

asal usul

* السلام عليکم *

Disclaimer: entry ini adalah entry merepek.. terlampau merepek sampai korang sure rasa nak hempuk aje membaca entry ni.. HAHAHAHHA

 こんにちは q(^_~)p


hari sabtu kan mama duduk kat rumah dengan anak2.. jadi sambil2 mengemas rumah, aiman request nak tengok ni

















Kamen Rider OOO

sebelum ni memang pernah tengok kat tv sini.. tapi sebab tak faham sebijik apa yang dia cakap dalam tv maka mama dan papa selalu le main buat2 cerita kami sendiri.. hahahaa.. selalu okey kami buat camtu..

since pindah rumah baru ni, kami tak dapat tengok lagi channel biasa sebab aerial tak ade.. cable tv hujung bulan 5 baru masuk.. jawabnya layan tengok cerita kat internet le.. hari2 layan tv1 tau la ni.. kui3..

so, mama pun buka la cerita kamen rider kat satu website ni.. sekali ade le pulak subtitle in english!! ape lagi..

tengok dari episod satu koooo.. jangan tak tahu.. la ni baru la tau asal usul kamen rider OOO tu.. rupanya duit2 syiling kaler2 tu melambangkan simbol kuasa dari alien yang sedut sifat2 tamak manusia <<--- haaa.. amik! ilmiah aku bagi..

syiling yang kaler kelabu adalah aura yang di generate dari sifat tamak manusia biasa.. kira kalau dikeluarkan syiling ni mati le manusia <<--- hahahhaa.. sila gelak.. pemahaman boleh dapat A

kalau nak dapat power lebih, kumpul duit syiling yang kaler hijau merah kuning tu.. yang kaler kelabu kena pakai banyak baru boleh dapat power.. MIAHAHAHHAHA

sekian, sejarah kamen rider untuk hari ini.. siap cerita balik kat papa tu tengah2 malam sabtu tu lepas dia balik seminar.. hahahaha..

baik cabut cepat sebelum kena hempuk.. kakakakkaa

5 ulasan:

MULAN berkata...

owwhh... gitu citer nya kamen rider... lama betol nak tunggu aerial tu..

mama maman berkata...

sungguh berilmiah la entry nih... keh..keh.... selama ni tgk maman je layan citer nih ngan papa maman... maman bukan faham sgt pun janji ada aksi.. so dia suka...:)

mast@work berkata...

mulan,

apa2 service berkaitan prosedur banyak company memang kena tunggu lama sikit.. biasa la kan.. nasib le.. nak merasa tgk astro jepun camtu le..

mama maman,

hahaha.. ilmiah le gitu kan? bila tau pasai apa baru rasa appreciate sket citer tu

maya amir berkata...

laa..ingat aiman yg layan..rupenye dgn mama die skali hapal asal usul:)

mast@work berkata...

maya,

hahaha.. rosak mak dia.. kalau dapat tgk tv gitu le jadinyaa