Khamis, 10 Mac 2011

tragedy do happen now and then

السلام عليکم

canggih gak braces dia bila tengok
semalam mama balik lambat.. ada seminar petang semalam.. elok aje habis seminar, cikgu aiman call.. kata something happen dan gigi aiman berdarah.. depa terus bawa pi klinik gigi.. seriau mama dengar, tapi cikgu dia pujuk kata tak ada apa2 jadi.. mama call papa, papa kata tak dapat masuk dentist sebab terlewat sampai..

bila keluar dah rupa camni dah.. mmm.. tak terkata apa la mama.. mengenangkan kamu memang lasak, tak boleh nak komen la.. bila mama tanya aiman buat macammana sampai gigi berdarah? dia kata aiman main dengan 'tomodachi' *kawan.. camne le kamu melompat2 sampai bergoyang gigi kamu 4 batang tu? haiyooo

cuma aiman memang kuat.. tak nangis pun.. balik rumah nangis sikit cuma masa first time nak chew roti.. pastu ok dah.. siap makan mee ladna lagi.. takpe le sayang.. nama pun boy kan.. kalau tak patah riuk tu baik sangat dah mama rasa..

lagi dua minggu akan jumpa dentist balik.. tengok sama ada perlu tanggal atau tak retainer tu.. harap2 gigi aiman kuat dan boleh cabut la benda tu.. kalau dah kena pakai sentiasa sampai bila pula baru boleh cabut benda alah tu kan? alahai..

nota: total cost hanya RM100 setelah di cover oleh insurans jepun..

ماما أيمان

7 ulasan:

nannoor berkata...

gigi dia goyang ke? tamodachi tu apa? hehe

mast@work berkata...

4 batang tu jadi goyang.. agaknya jatuh tersembam.. tomodachi tu kawan dalam bahasa jepun

_mmm_ berkata...

like mama like aiman!
braces sounds wajibul ghunnah!!!

taper ma..esok gigi kekal naik suh aiman behave. cakap dgn die "lepas ni kalau jadi, kamu gengla dgn tok ayah"

tok ayah..sile buat2 faham!
kih3...

mama glam berkata...

alololo shian aiman... ada anak lelaki ni memang kene kuar mental nak tengok bende2 mcm ni jadik... ngeri! klu aku, ntah, x sampai klinik, aku pengsan dulu.. ayoyoyoyo...

Dda Ly berkata...

haihh kuat btul aiman..:) ape kabar orang jepun? seronok dpt ke jepun ye..hihi

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥

Yen berkata...

mmg seriau bila nursery call tp nampaknya aiman kuat...xnangis
moga cepat sembuh

mast@work berkata...

nasib la aiman kuat.. thanks for all doa n well wishes