Isnin, 25 April 2011

an unfortunate weekend

* السلام عليکم * こ

こんにちは q(^_~)p

Nota to Aiman: おだいじに sayang.. mama doakan aiman cepat baik ye.. Allah uji orang2 yang Dia sayang je.. moga aiman cepat sembuh..

Sebenarnya masa hari jumaat haritu, balik dari ambik dua budak kecik dari nurseri, aiman still ok.. cuma masa mandi malam tu, mama nampak ada 1 spot luka belakang bahu aiman.. tanya kat aiman, apa ni? aiman jatuh ke? dia kata tak? ingat kut dia luka jatuh pastu dia pi garu.. heran juga.. tapi dia cuma komplen pedih.. so, mama anggap ok la, tak ada apa2 kut..

masa balik dari nurseri.. pimpin tangan berdua..

Sekali pagi sabtu dah mula banyak spots pada badan aiman.. alamak.. dahle papa kena pi present progress sehari sampai malam siap ada dinner kat luar.. tinggal la mama dengan aiman n aidan.. seriau.. nak keluar hujan seharian lebat..

Aiman start merengek dan cakap penat.. bagi dia suppression dan dia dapat la tidur kejap.. masa ni dah siap call makcik, kak yang.. tanya nak buat camne.. sebab tak reti tengok chicken pox ni.. tak ada pengalaman..

Lepas asar, mama call syafika minta teman pi pharmacy since klinik kat sini tutup sabtu dan ahad.. pi pharmacy beli lotion untuk gatal.. calamine lotion pun tak ada kat sini (kena make sure kirim dari mesia nanti).. pas beli ubat, kami dengan syafika, syue n ckin p makan takoyaki.. dekat je dengan rumah.. jalan kaki.. kesian kat budak2 pun terperap sehari..

lepas makan, mandi malam tengok ya allah, lagi teruk.. tunggu papa balik pun dah lewat..

ahad baru dapat pi hospital.. pi hospital pertama, kata tak boleh rawat sebab takde pead (hampeh!) kena pi hospital kedua.. nasib la kejap aje... potong queue orang sebenarnya.. sebab chicken pox depa kuarantin kami dalam satu bilik.. ubat n resit bayar semua hantar mai bilik.. hehehehe..

dalam bilik Dr kena kuarantin.. hehe

keluar dari hospital, kami pi makan kat kyoto eki.. aiman merengek2 nak naik train.. selamat le sapa2 yang berjangkit nanti.. minta ampun maaf ya.. huhuhuhu

makan set tendon


malam ahad, aiman nampak layu je.. tak larat sangat kut.. tapi nasib juga dia masih nak makan nasi ayam dengan sup.. lega la kat situ.. harap2 aiman cepat baik.. nampak gaya minggu ni mak dan pak dia ada la yang monteng.. aduyai..

aiman, mama sedih la tengok bdn kamu.. cepat baik ye sayang..

kalau lepas ni aidan kena pengsan la kami dua orang.. tsk tsk T_T dugaaannnnnnnn

13 ulasan:

leyzajamil berkata...

kesian la sy tengok..
sbnarnya ap punca chicken pox ni, minta dijauhkan lah..moga aiman lekas sembuh dan kembali ceria bermain & belajar..banyak2 bersabar ye.


Entri Terkini :

Rahsia Secret Recipe Terbongkar!!!
Join Segmen Ben Ashaari

Nurzairul Isma berkata...

laa kesian aiman... hupefully jgn la idan kene lak.. sian kecik sgt.. risau...

maya amir berkata...

i paling takut kalau kene chick pox sbb i rase mcm belum penah kene mase kecit2..adoii yai..anak2 pun lom penah kene.. aduhh! sure risau kan..sedangkan demam pun dah risau.. moga cepat sembuh sayang..

mama glam berkata...

Btol dugaan mas... Saba eik... Mudah2an aiman Cepat sembuh ye sayang...

mast@work berkata...

ieyza,

tak tahu le.. nape.. harus kang mak dia google nanti bila bosan.. hehehe

isma,

kalau aidan kena gigit jari le mama dia..

maya,

wwooohh, high alert tu.. hati2 ok.. kalau kena time besar ni lagi susah kut nak ilang parut.. tsk tsk

aweng,

tu la.. dahle skrg ni dok musim hujan.. takmau ngeluh, tapi aku letih..

@nannoor berkata...

get well soon aiman... takpe, biar la kena time kecik2 ni, dah besar kalu kena lagi teruk dan kesian.

MULAN berkata...

salam..

lorr kesian nya aiman.. get well soon ya..

ps: mau link, can aahh?

mast@work berkata...

nannoor,

kalau kena time besar kesian saham jatuh le parut2.. hehehe

Mulan,

tq.. no problem.. will singgah your blog too later..

MULAN berkata...

thaaank you..

yatie chomeyl berkata...

Nazhan kena cuti seminggu lebih dari hoikuen. di akena aha dminggu lepas..hr ni hari last di rumah. esok dah boleh gi hoikuen; tu pun ken abawak surat kebenaran dr Dr yg mengesahkan Nazhan dh sembuh sepenuhnya.

spnjg mggu lps kami laki bini gilir2 la duk umah jaga anakanda tercinta.

krim yg dr kat sini bagi tu mmg cepat jugak hilangkan parut..akak dh amik ubat kat klinik gak kan?

mast@work berkata...

yatie, dah amik semalam.. betul tu.. semalam 2 kali taruk, pagi ni dah kecut.. syukur sangat..

harini n esok kak mas kat lab.. lusa baru takeover dari papa aiman..

takda pulak kata kena ambil surat.. harap2 ok la..

pagi td baru tau rupanya ada budak lain dah kena sorang.. nasib jangkit kena pada aiman..

izan berkata...

mama aiman da pernah kena ke? ade yg kena 2 kali tau.. org dewasa harus parut lg susah nk hilang..

aiman hero... cepat baik ye!..

mast@work berkata...

izan,

aku dah kena (err rasanyala) masa dulu2.. jangan weh.. sure comot muka aku kalau kena time ni