Khamis, 14 April 2011

Kurang bersyukur ni

Masa gemuk mengeluh baju tak muat, gelebeh sana sini.. Tapi mama lupa.. Masa gemuk kulit elok je tekstur dia.. Terutamanya kat tangan.. Tak teruk nak pakai2 lotion la, cream la.. Pastu campur cuaca malaysia sentiasa je rasa badan cukup moist..

La ni? Bila turun dah badan, ambik!! Kulit kerepot2.. Kering.. Walau dah jenuh pakai lotion, x berubah pun.. Kering teruk.. Siap nampak tulang2..

Tu la.. X bersyukur.. Belum umur 30, kulit dah tak cantik.. Make up toksah citer la.. Tak ada masa dah nak duduk depan cermin.. Sekadar pakai cream nivea aje, pastu calit lipgloss.. Lipstick sekali sekala.. Masa punya masa tak bersyukur.. Tak nak jaga kulit elok2..

Astagafirullahalazim.. Mohon allah sentiasa lindungi kita dari sifat tamak dan tak bersyukur.. Kali ni mama bersyukur sebab masih sihat.. Dan moga sentiasa sihat.. Amin

Kulit mama camne?




Ni lepas dah tempek cream!! Kalo x tempek? Ngeri!!! Takmo tunjuk le..

8 ulasan:

mama glam berkata...

ko cuba letak krim Rosken x?

psttt: aku skang preggy yg kedua ni pun malas ya Rabbi nak sapu losyen... ko byglah pecah sana sini cemane.. huhuhu.. errr! toksah bayang lah.. ngeri seh!

mast@work berkata...

aweng,

xdak pulak rosken tu kat sini.. sebelum ni aku siap bubuh vaseline lagi.. melekit2 aku.. hahahhaa

Queen berkata...

hehe..samela....kita pesen kulit tak berapa nak ceria.. =)

kalau tak compare dgn orang ok lagi..kalau tgk kaki tgn hubby lagi santek..terus rasa..ish..mana losyen ni nak sapu..hahahhaha

Super-not-so-hot Mom berkata...

mast...sama la aku pun...kulit tangan toksah cakapla, buruk gile. kedut sana sini dah macam opah. alamak...sori opah. sapu losyen berbotol botol dah ni. tapi kalu gemok kang, kulit cantik...tapi mata tak berapa sedap nak tgk. camno?!

Yen berkata...

mast aku pun cam ko gak, bila lepas bersalin syukur dgn berat badan tp bila dah resume back to normal mcm skrg ni nk dukung anak pun tak larat..pape yg penting sentiasa bersyukur dgn apa yg kita ade eks :)
pesan utk diri sendiri juga

alfa juliet berkata...

mast faktor sejuk leh dikira tak?? hehe

mast@work berkata...

queen,

kuang3... kalau compare dengan laki mas pun malu.. kulit dia elok je.. ke sebab tak berapa concern sangat jadi kulit pun kurang memberontak? hahahahha

ja,

akhirnya it's just a lose-lose situation.. eh, ke win-win ek? kakaka

yen,

masa aku gemuk lagi teruk.. nak bangun susah, baring lama sakit, duduk lama sakit.. huhuhu

aza,

udah kurang sejuk.. jadi aku pun tak tau dah nak kata apa.. hehe

yatie chomeyl berkata...

kita serupaaaa...yatie lagi la, kawan2 ckp tulang di selaputi kulit je kui3x..