Selasa, 30 November 2010

dia datang lagi..

yang kenal mama luar dalam sure tau problem kulit mama masa mengandung.. teruk cam kudis2 (ok, kudis adalah melampau.. huhu).. pendek kata ngeri ok! gatal2 lak tu.. rupanya bila sampai kyoto ni dia menjadi balik.. aduyai.. tensi makcik.. mula2 tu ku sapu losyen la.. bagi moist.. tak jalan.. pastu beli krim nivea.. tak jalan juga..

last week sampai melecet2 kulit mama.. tak tau dah nak buat apa, ku tempek aje krim ubat yang memang dah spare dari mesia..


semalam mama baru selesai first proposal presentation.. first time oo depan semua sensei lab mama dgn labmate sekali.. 35minit ku berdiri di depan.. selamat tak disoal siasat cam pengsan.. 

alkisah mama balik tu sempat la jalan2 kat town.. mula la menggagau cari body shop.. saranan kak su sbb dia tgk dah kulit mama.. rupanya normal bila nak masuk winter kulit jadi kerepot2.. hahaha.. cam orang tua pun ade.. handcream memang sokmo mama sapu.. kalau idak tak helok rope tangan mama ok.. ahahaahaha

semalam dapat la singgah itu kedai badan 'body shop' maka konon2 kasi present kat diri sendiri maka ku beli ini..

 
Mango body butter

selamat dah ku rasmi pakai masa mandi malam tadi.. lepas mandi je lap2 badan sikit terus mama lumur body butter ni.. mama sengaja beli peket kecik je.. sebab mama ni ada juga problem tak rasi dengan certain barang.. so cuba dulu.. tak ok kang ade juga ku kasi pada org lain butter ni..

lagi satu mama beli ni.. last time beli time sebelum kawen.. konon2 nak cantikkan kaki la..



foot scrub
mama memang suka foot scrub ni.. sebab dia sejuuuuuukkkk je kat kaki.. habis semalam kaki laki ku jua ku scrub kan.. hehehe.. sayang papa..


mama harap cepat le baik kulit ni.. leceh betul kulit ngada2 ni.. yang ikut kulit sama cam mama tu aiman.. serupa.. jenuh kami sapu losyen n vaseline tu.. takmo la kan budak2 kulit kering cam org tua.. kesian ok..

4 ulasan:

...me... berkata...

mule2 syida dtg kyoto pun mcm tuh mas..kulit syida kering n jd gatal2 tahap gaban..huhu..kulit syida akan jd mcm tuh kalu tibe musim sejuk...

Oyis berkata...

kita pakai vaseline manjang skang ni, satu badan, sbb nya kering sgt. kat kyoto dah berapa suhu dia? sini mencecah -3C, tp tgh menanti snow nya yg belom tiba. part2 lain in the country dah snow dah rasanya huhu

TopsyTurvyMum berkata...

Salam Mas,
memang pun time winter kulit berkedut2 cam org tua hahaha..
pas mandi ngan air, mandi ngan losyen plak:D

mast@work berkata...

syida, kak ttm, first timer gitu la kekdahnya.. kena belajar macam2..

oyis.. malam udah bawah 10deg dah.. tp salji tak tau la turun ke idak thn ni.. ada yang kata turun.. kita tunggu n lihat