Jumaat, 12 November 2010

Benda takut tp wajib buat

Selain beranak, benda alah bernama lumuran pap itu le yang ku takuti.. Seram bukan sebab apa.. Tp sebab mulut itik tu le (forsep ek nama dia).. Tahun ni tak buat lagi ujian tu.. Insyaallah kena arrange dgn gynae hujung thn ni la.. Kang kalu kena buat kat jepun tak ke gagap2 ku nak cerita? Huhuhu

Korang dah buat ke? Ni masih belum kritikal tau.. Kalau umur 35 lagi la kena rajin buat.. Sbb chances makin tinggi.. Sesapa ada anak2 dara, mama rekemen amik la immunisasi untuk cervical cancer tu.. Mahai sikit tp chances utk kena cancer tu rendah..

Seriau mama.. Huhuhu


- Posted using BlogPress from iPhone mama

8 ulasan:

mama glam berkata...

aku x pernah buat lagi!!!!!!!!! takot gak!!!!!!!!!!!

Yen berkata...

mas aku pun belum buat lg...ari tu nk buat preggy...pastu skrg ni belum period lagi huhu....

mast@work berkata...

aweng, jgn kata ko.. aku pun takut..

yen, aku harap by the time aku balik aku peot.. aku pun belum peot lagi. kalau tak peot juga jadi check up biasa je le..

Oyis berkata...

oo mast sejak bersalinkan aidan lom period lg? wah untung nya...

so far saya dah buat dua kali, dua2 kat msia. in fact skali tu masa tgh 7 bulan pregnant lg, so rasanya anytime pon bole buat, asal jgn tgh period aje kot?

mast@work berkata...

oyis, belum lg.. aiman dulu after 9 months baru mai balik kawan baik tu.. huhuhu

insyaAllah ok kut.. hohohohho

alfa juliet berkata...

aku tak pernah buat gak..mas memang kena tunggu period dtg ke? kenapa ek

ishahannah berkata...

pap smear ye kak mast? leen dh buat lepas pantang aritu. sakit sikit je kak mas..masa dia masukkn alat pastu dh ok..dont worry :-)

mast@work berkata...

aza, klau lepas period, rahim kita definitely sudah bersih.. tu rasa aku la.. sbb semua bhn kotoran udah keluar..

leen, memang tak sakit.. ngeri je.. benda paksa tak rela la katakan.. huhuhu