Sabtu, 13 November 2010

mama n aiman time

semalam mama n papa attend aiman punya activity.. mama dari pagi (ku ponteng kelas pagi tu.. papa pulak ponteng half-day) redha la.. demi anak..

patutnya acara hari tu kami kena pi jalan ke nearby shrine.. tp sebab hujan, jadi indoor activity aje le.. so parents berkumpul dalam hall kindy..

pastu start la sesi.. mula2 teacher depa nyanyi dgn kawan2 aiman sebut ohayo tiap2 nama budak2 tu..

pastu start pulak nyanyi lagu2 role playing.. berlakon jadi kura2 la (kame), aligator la (niwa), dragonfly la.. train la.. katak la.. buat ala2 washing machine la.. row boat la.. huhuhu.. yang tak larat tu parents pun kena buat sekali.. aiyak! berguling2 mama kat situ.. nasib la mommies aje..

cikgu2 aiman ni gamaknya memang kena ada extra skills la.. kena at least pandai main piano ka, pandai menari ka, pandai bercerita ka.. siap terpegun budak2 ni masa teacher dia bercerita.. huhuhu

aiman patut jadi aligator kejap budak2 yang kat hujung sana tu.. hehehehe

masa ni dia jadi dragonfly.. berlari2..

dah penat berguling2, kami masuk kelas anak2..

buat artwork dari barang2 terpakai.. tumbuh-tumbuhan (acorn, batang kayu, pinecone) yang anak2 kutip masa trip jalan2..

mama, see me!

concentrate letak donburi

mama pun naik sheikh laaaaa

taraaa, ni la aiman nye deco.. mama n papa bantu sikit aje.. mama buat star tu.. tp aiman yang deco kat plate plastesin tu..

kawaii kan
 pastu aiman kena buat lagi satu artwork..

artwork in progress

tadaaa... ni hasil kerja aiman...

ini teacher aiman gantung dalam kelas
 lepas selesai buat artwork, sesi lunch..

teacher kelas zou (gajah)

good boy mamam

masih belum pakai hashi, next year akan pakai dalam kelas
sedap makanan dia.. kalau nak tau, teacher dia siap bekalkan resepi menu hari tu untuk mommies try kat rumah.. comel kan? hihihi

last but not least, sebelum balik kena shi shi la dulu..

tak hengat penat bergelek tu.. tahun depan 2 kelas la ku kena bergelek kalau ada aktiviti gini.. hohohoho

3 ulasan:

Nurzairul Isma berkata...

waa seronoknye mas.... best nye ade aktiviti mcm tu... aiman nmpk mcm budak besar.. tapi kurus sikit eh die...

pearl berkata...

wah begaya dgn boot paras lutut..menarik dan tertarik. Mudah ke nak beli boot yang takde kulit babi kat sana?

mast@work berkata...

isma, kurus sebab banyak sangat berlari kut.. hari2 ada trip jalan2 budak tu..

pearl, hehehe.. mudah sebab kat kedai kita boleh tengok sendiri.. cam mas punya lining dalam tu kain je.. kalau full leather luar dalam mahal sangat.. luar kemampuan..