Jumaat, 19 November 2010

ironic

raya was so-so... actually we almost celebrate nothing.. I have classes that day.. even skipped the morning class just to purposely joint eid prayer.. sekali amik ko.. leleh juga ayaq mata cheq.. lagi2 bila takbir n doa akhir solat tu.. ntahle.. syahdu..

malam sebelum raya mama dah siap merendang.. tapi makan rendang ayam dengan nasi lemak aje.. huhuhu.. kasi feel gak.. lagipun pagi2 raya adalah sibuk dengan nak siapkan anak2.. budak2 kami hantar juga ke nurseri masing2.. sebab after solat n lunch kami ada kelas n papa siap ada seminar sampai evening..

yang nak gelak juga sebab tengok gambar semua org kat mesia buat korban lembu la.. kambing la.. kami kat sini takde (rupanya kat sini tak boleh buat open slaughtering...) kami kat sini teringin la nak makan daging kat kedai india muslim.. beberapa kerat kawan2 siap berkumpul la..

sekali sampai depan kedai tu hampeh tutup.. ended up kami pi makan kat mana tau??


vegetarian restaurant..



hahahhaa... very ironic.. raya korban makan sayur2 aje.. muhehehehehhe

redha aje la..

ini la pengorbanan kami sekeluarga..

balasannya nanti biar Allah saja yang tentukan..

salam aidiladha semua..


1 ulasan:

Zety Zin berkata...

anda telah ditag. sila kutip di blog saya :)