Khamis, 25 November 2010

surat wasiat

masa dalam bas nak ke kampus tadi mama dengar sinar FM (jangan tak tau kat sini pun dapat okey)

cerita pasal adik2 yang tengah dok exam SPM tahun ni.. good luck.. SPM penentu halatuju masa depan korang tau.. kalau buat betul2, rezeki baik, insyaAllah boleh pergi lebih jauh..

masa last caller pagi tadi, ada la sorang lady ni citer.. dia agaknya cikgu/ pegawai yang menjaga kertas2 SPM.. alkisah, sebelum pemeriksa dapat kertas2 tu, dia akan sort out n make sure takde benda2 asing.. ahahhaa.. termasuklah.. surat wasiat.. hihihihi..

memang la mama nk tergelak.. sebabnya bukan setakat kat SPM, membawa ke uni pun banyak oo jemaah surat wasiat ni..

lerrr... korang tak tau ka surat wasiat.. hahaha.. surat2 yang minta tolong lepaskan exam depa la.. kasi markah lebih la.. minta tolong bagi gred something la.. kadang2 siap nak tergelak sebab siap tambah bismillah n assalamualaikum puan.. nampak sangat la anak bangsa kita je jenis minta2 ni.. yang mata sepet tu tak ada nak minta2.. depa jenis sebelum exam kerumun dekat bilik tanya tips n ulangkaji..

apa2 pun, buat yang tengah hadapi exam, tabahkan hati.. jangan takut2.. jangan tinggalkan apa2 ruang kosong dalam kertas exam.. kalau tak tahu jawapan, cuba tulis sesuatu yang berkaitan dengan topik yang ditanya.. maybe akan dapat markah dari situ.. sebab pemeriksa ni dia ada skema permarkahan.. kalau isinya ada sure dapat markah..


5 ulasan:

mamaDhea berkata...

sana dpt sinar FM jugak ea..

Oyis berkata...

haha.. kelakar la psl surat wasiat tu

ishahannah berkata...

hahaha..x pernah terfikir pn nk bt mcm tu dulu..hehe

wancuyan berkata...

jgn cik pip buat juga dah ek kakyong..

mast@work berkata...

sya, dapat.. iphone apps.. hehehe

oyis, macam2 ado.. nk tergelak pun ade

leen, kita tak terpikir, tp ade je yg terpikir.. ahahahha

wancu, uish.. jangan le.. hohoho