Rabu, 8 Jun 2011

selang selasa

* السلام عليکم * 

 こんにちは q(^_~)p

haaaiiiiii!!!!! ada orang rindu mama tak? keh keh keh.. lama seh tak buka blog.. bukan setakat blog sendiri, blog orang lain pun tak sempat jengah! bagus gila!! dalam sejarah ok!! sejak beberapa hari lepas cuma update kat twitter je.. kipidap dengan timeline kawan2 yang ceria kat situ..

semalam kira epitome la.. serius dah maksimum semalam.. sebab kejar meeting dengan sv..

sebelum cerita lebih lanjut, mula2 mama citer pasal lab.. rasanya belum pernah citer lagi kan?

rajin ok harini.. hehehe


yang arrow biru tu mama la.. kudus aje tak rupa? keh keh keh..

bila masuk grad school di jepun, ada hirarki yang kena ikut.. dalam setiap jabatan, ada lab.. setiap lab diketuai oleh sorang professor.. so, imagine, setiap prof ada lab sendiri.. prof ini akan control semua perjalanan lab.. dia ada secretary dia sendiri dan staf dia sendiri.. kewangan untuk lab pun dia yang kena cari.. maknanya, prof akan sentiasa sibuk.. serius sibuk sampai kadang2 adalah sangat susah nak jumpa dia (tu standard la mana2 uni pun kan?)

dibawah sorang prof, akan ada beberapa associate professor.. kebiasaan dalam satu2 lab, akan ada 2 ke 3 associate prof..  bawah ranking associate prof tu, akan ada research assoc dan post-doc.. bawah post-doc baru ada doctorate student, master student dan yang paling last undergraduate student yang buat final year project..

so,

nak jadi citer, sebelum ni mama memang direct dengan professor aje.. tapi alsemedang dia memang sibuk, maka, mama adalah seperti tikus tak sedor diri..

since april, ada assoc prof baru masuk.. cikgu pompuan dari lab sebelah.. naik pangkat.. a very helpful indeed..

so, sekarang mama ada sv dan cosv..

nak jadi citer,

setiap kali progress meeting, kedua2 sv akan ada.. haaaa... bab ni la yang tak tahan!!!!

sebab asal kena belasah je memang dua2 aje le yang belasah!! hahahahahhaha.. maka ce imagine lagi, muka mama adalah seperti cencurut yang tidak rela dibuli sang kucing..

kekekekekekke...



ok, kasi feel dulu, nanti mama sambung apa jadi dengan meeting semalam..

6 ulasan:

mama glam berkata...

hahahahha.. aku ble imagine muka cencurut ko tu! kalau aku pun ,mesti jadi mcm ko jugak! mukakakakkakka

mast@work berkata...

aweng,

hahaha.. kita serupaaaa..

ummi68 berkata...

wah..macam MLM hehe

Eby Safiah berkata...

tetiba rasa kecut perut nak sambung belajo tapi cecita tinggi melangit nu...

Hanis MY berkata...

wahhh mmg haru la gitu huhu ganbatte! u can do it samala kat sini tapi meeting asing2 memula kena fire dgn co lepas tu fire dgn sensei plak...time result cun cm best je meeting time result ampess adoii tahan je telinga

mast@work berkata...

ummi,

haha.. cuma MLM ni takdak untung duit.. sekadar untung ilmu.. keh keh keh

eby,

kena bertabah banyak2 bila nak samb study weh

hanis,

hahahaha.. jom kita fire balik.. ala ultraman!! lawak je..

biasa la kan.. kena redha aje le.. kata nak belajo