Selasa, 14 Jun 2011

30 Days Song Challenge - Day 04

* السلام عليکم * 


 こんにちは q(^_~)p


Day 04 - A song that makes you sad


Ada beberapa sebenarnya.. tapi mama pilih satu je le ek..


Sejak tengok cerita kasyaf imani, sedih betul bila dengar lagu ni.. Opick ni lagu2 dia banyak berunsur dakwah.. tapi bukan nasyid.. lirik dia mendalam





Lirik Lagu Opick - Tiada Duka Yang Abadi

Tiada duka yang abadi di dunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta di jalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s'gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s'gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s'gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

6 ulasan:

IShahcYS berkata...

Kau pun tengok Kasyaf Imani. ahhh aku suka itu Beto Kusyairi :)

アヌム ちゃん berkata...

first time dengar lagu ni..nice songs...

kak mas study kyoto dai kan..haritu ada sorg ni die emel sy nak tanya psl study life dkt cni..tp sy bukan student pun..dia kata nak further dekat kyoto dai..sy mintak die emel akak la eh :) sebab akak lagi tau kot..boleh eh..arigatou..

Hanis MY berkata...

sukalah entri ada lagu2 ni..tak sabar for d next song..

mast@work berkata...

esah,

aku tgk lepas kawan aku paksa la.. lama x layan drama2 insaf camtu.. aku pun suka beto tu.. lagi2 lepas citer geng surau

anumu chan,

a ah.. kat kyodai.. boleh aje.. amik emel kak mas.. masturaazmi@gmail.com

yang boleh kak mas tolong insyaAllah

hanis,

kak mas pun suka.. hanis buat le juga.. leh dengar apa lagu hanis suka

アヌム ちゃん berkata...

ok thanks k.mas..dh bg dah dekat akak tu..arigatou nee :)

mast@work berkata...

anum chan,

no problemo