Isnin, 27 Jun 2011

rensyu menjelang ramadhan

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

rensyu = practice

mari bermarathon.. it's summer, it's hot, humid and it's still JUNE!!! arrgghhh.. it hasn't reach it's peak yet, but we definitely will be getting an air-cond next weekend!! sigh.. maka terbang lagi duhet ku itu T_T

marathon dan praktis mengganti puasa.. kalau selesai hari ni maka tinggal lagi 6! hoit!! banyak lagi.. kekeke.. sabar je le.. tapi alhamdulillah.. dah 13 hari selesai mama ganti.. lagi 6 ni pulun dalam minggu ni n minggu depan..

mengganti puasa dan puasa semasa summer memang mencabar keimanan.. last year, I lost most of the kg during ramadhan.. it was almost 3-4 kg within that month... mengganti puasa yang seminggu sekali dua ni pun alhamdulillah juga.. I've lost all winter fats.. syukur.. and am back to 55kg!! yokatta!! (winter fat hanya sekilo lebih sket -- but still, yg sikit2 itu la yang susah nak turun)

hopefully, this ramadhan, I will not lose fat excessively.. I really don't want to be too thin.. I know it's not good..

moga2 ada kebaikan bila turun berat badan ni.. mudah ibadah, badan rasa ringan dan otak lebih cergas..

Jom puasa!!

test
gambar minggu lepas - sebagai penanda aras

5 ulasan:

Lin Ghazale berkata...

rumah ko takdak aircond ka nyahhh?
ke tak cukop 1?

Nurzairul Isma berkata...

selamat berpuasa mast...byk lg nak abes tu.. :)

TopsyTurvyMum berkata...

Banyak kena ganti tu..kena puasa time summer mmg langsing laa..

Cantik cardigan:)

lia berkata...

tinggai sebulan lebey jer kak nak ramadhan.... chaiyokk... errr gambate neh.... ;p

mast@work berkata...

lin,

rumah ni takdak.. tu yang nak kena beli.. huhu..

isma,

tu la.. banyaakkkk laggiiii

kak TTM,

meroyan kat GAP sale.. saya suka cardigan gini, leh sorok babat2..

lia,

yoossshhh, gambarimasyou...