Khamis, 2 Jun 2011

Benda baru dalam blogger -- plus one button

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


Owh, ni ada extension baru dalam blogger.. blogger dan google dah tambah satu extension baru.. nama dia Plus One Button.. fungsi dia sama macam like button atau FB link button.. cuma sebab link dengan google maka mama rasa bila kita add +1 kat situ, kita akan dapat bantu search orang lain dalam google berkenaan dengan topik yang blogger tu ceritakan..


caranya,

korang masuk dashboard, pegi kat design setting, bawah blog post, ada butang edit.. kat situ, korang klik, masuk dan make sure share button tu di klik.. macam gambar kat atas..

haa...

ce la try ek..


3 ulasan:

InaAchik berkata...

thanks kak mas!!!
muah muah skit! ;)

mast@work berkata...

ina,

no problemo dear.. sharing is caring

MULAN berkata...

owwhh... tqs.. boleh try ni..