Khamis, 31 Mac 2011

Sedih sikit

السلام عليکم

Harini Aidan last day kat Women Research Center Daycare, Kyoto University.. Mula minggu depan Aidan akan join abang Aiman kat Yosei Neuji Hoikuen..

Pagi tadi mama kasi hadiah sikit untuk cikgu2 dan kawan2 Aidan.. mama kasi keychain gambar Kuala Lumpur dan ada tulisan Malaysia.. Pastu mama belikan sedikit okaashi (manisan) - sakura mochi untuk cikgu2 Aidan.. mama sedih juga sebab cikgu2 Aidan baik2 belaka..

Kat nursery ni Aidan belajar menyanyi, makan dan main dengan kawan2.. emak2 kawan2 Aidan semua baik2 sangat.. bagi hadiah gambar2 Aidan, tolong mama bila mama tak tahu prosedur jepun..

Harap next week Aidan dapat semangat baru, kita masuk nursery baru dan jumpa kawan2 baru.. kawan2 lama kita jangan lupakan ye..

Aidan-kun, Ryo-kun, Hasna-chan, Keichang, Hiro-kun, Kei-kun
Harap2 dapat berjumpa lagi dengan semua sensei dan kawan2 Aidan..

ماما أيمان

5 ulasan:

ishahannah berkata...

uik..bdn anak2 jepun mmg semangat mcm tu ek? comei2...geram..

yatie chomeyl berkata...

Nazhan dlu un masa tukar nurser, cikgu dia siap nnagis2 lg. terus yatie pun nangis sekali uuhuhu

mast@work berkata...

lin, a ah.. anak kak mas je kurus.. ahahahaha.. sedap.. cam bear bila peluk..

yatie, ala.. kak mas bajet petang ni masa amik kang sure berjurai ayaq mata

m-i-o berkata...

agak2 nurseri gini kalo tukar malaysian currency - berapa kena bayar eh?

mast@work berkata...

kak zufa,

kalau convert memang pengsan sket le.. setelah dapat subsidi pelajar kyoto uni, sebulan dalam rm1400.. tapi kalau ikut nilai jepun ¥40,000 tu tak masuk overtime, makan semua saya masak sendiri dan kena bawak siap2 tilam selimut.. huhuhuhu

kalau nilai jepun kadar dia lebih kurang RM400/sebulan.. tapi ratio memang rendah le..

6 budak 3 cikgu.. huhuhuhu