Khamis, 17 Mac 2011

Tottori dan ketam - nyam nyam nyammm

السلام عليکم

Kita tukar mood lain ye.. kasi ceria sikit.. sedih sangat pun tak best kan.. lagipun buat semua orang risau je..

mama nak citer pasal trip ke Tottori-ken.. Tottori ni tempat sensei kecik (assoc. prof) lab mama pindah.. dah alang2 kami ada cikgu kat sana, lab arrange

incik driver menjeling aweksnya di belakang.. ahaks
dari Kyoto sampai Tottori lebih kurang hampir 4 jam.. jenuh juga la kan nak sampai..

Jumpa tak tottori kat mana?




pis mama..

adik sambil main lidah laie

sampai je pekan tottori, kami makan.. sensei ajak pi makan kat..


BUKAN SINI..

KEDAI KETAM.. aaaAAAaaaa.... best sangat2.. kedai2 kat sini belakang dia ada pasar jual ketam segar.. masuk pintu depan restoran, keluar belakang pasar ketam n makanan laut tottori..

Kami amik set dalam gambar tu.. set 1 share satu family

Ha, ni set dia.. ce tengok muka Aidan.. tak sabar ok!

yang ini pasar belakang restoran tu..

Ketam kat sini lebih murah dibanding di Osaka.. yang dalam kotak tu hidup lagi weh.. kuih2 kaki dia

siap ada courier untuk hantar sampai rumah

Ketam dia sumpah sedap, manis n fresh... nyam nyam nyaaaammmmm.. lepas keluar dari kedai ketam, kami menghala ke tempat lain pula... satu2nya tempat yang ada di Jepun ini.. jeng jeng jeng.. kita rehat dulu.. sambung nanti..



 ماما أيمان

4 ulasan:

-BiG MoMMa- berkata...

besar2 ketam dia kan mast...
pastu nampak sihat je...
menyelerakan...
mahal x?
-inah edward-

mast@work berkata...

kalau convert duit mesia boleh tahan gak le.. tapi satu meal kami makan tu memang dah kenyang giler..

shuzana berkata...

bestnye mas..hull ni nama je tepi laut..tp susah nak dpt seafood fresh..byk yg frozen dr india..mat salleh x suke seafood..depa suke mkn vavi..haha..

mas..kalau delivery ke hull..dorang boleh hantar x..?

mast@work berkata...

kemungkinan besar boleh kak yol.. sbb company tu ada kat rumah saya.. macam2 saya tgk depa hantar..