Khamis, 10 Mac 2011

Jelajah Blog luar Negara

السلام عليکم

sorry BA, lambat join.. harap ok la kan.. sekadar nak tambah kawan2 maya.. ni nampak kat blog Hanis le.. heheehe.. saja join.. semalam join blogger ibu2.. harini join ni pulak..

Link Blog Ben
Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda

Saya ibu 2 anak sekarang menuntut di Kyoto University, Kyoto bersama2 suami tercinta.. Baru tahun pertama di sini.. ada 3 tahun lagi (alahai, lama betul la..) Bidang yang saya pelajari Earthquake Engineering - khusus dalam earthquake-induced landslide.. benda baru, banyak yang nak dipelajari.. kalau ada siapa2 kawan2 yang mungkin mahir dalam bidang yang sama, sila la hello2 saya..

Apakah kenangan manis anda di sana

Banyak juga kenangan manis.. dari pertama kali sentuh salji

ni dekat lab
 kayuh basikal bawa anak masa raya..

sambil nyanyi lagu balik kampung

makan makanan jepun..

nyam nyam nyam
banyak kenangan manis.. saya cuba coretkan pengalaman setiap detik di bumi matahari terbit ni di sini..

Kenangan pahit anda?

Nama pun hidup perantau dan lagi bila bekeluarga.. ada waktu nya payah juga.. cuma antara yang sentiasa terkesan pastinya bila berbasikal dikala mengambil anak2 dari sekolah mereka dalam hujan.. kesian sangat sebab kecil2 dulu saya sendiri pun tak pernah berhujan panas dengan berbasikal.. tapi saya harap anak2 saya akan lebih tabah dari mamanya kelak..

Kata-kata khas buat mereka yang ingin menyambung pelajaran di luar negara..

Jangan lupakan solat, jaga maruah diri dan jangan lupa diri.. Ingat tanggungjawab sebagai pelajar dan amanah yang diberikan kerajaan (kalau pakai scholar kerajaan le) supaya belajar, dan balik berkhidmat dengan negara..

ماما أيمان

11 ulasan:

Fuuyooh berkata...

salam kenal.. hehe.. dtg dr blog abg ben

c-tea berkata...

yuhooo...nampak best je cik susi tu...hehe..nak jugak..nak jugak...

http://illustrasiaku.blogspot.com/

Novelgurl berkata...

Salam singgah dri blog En.BA =)

Cik Sue berkata...

teruja sungguh baca kisah2 orang2 diperantauan nih... =D

salam perkenalan.. =D

ryder berkata...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan..

moga selamat di perantauan

Nieda berkata...

Solute ambik anak dgn basikal. Kat negara sendiri pun sussah nak tengok dah.

mast@work berkata...

fuuyoh,
salam perkenalan juga.. terima kasih sudi singgah

c-tea,
sushi sedap.. kenyang pun kenyang

novelgurl,
terima kasih sudi singgah

cik sue,
tq.. yang mana saya boleh kongsi saya kongsi.. bagi feel macam kami yang duduk di jepun juga :)

ryder,
salam perkenalan

nieda,
berbasikal kat sini ok sebab sejuk.. kalau kat mesia jawabnya berpeluh la ketiak.. hehe

EL MARIACHI berkata...

hi...nice blog...ziarahler blog sayer...tq

Diari-Selebriti-Mama berkata...

slmt bknalan.singgah dari segmen BA n follow kamu ^^

kyoto sgt cantik!saya doakan kamu sekeluarga selamat disana ekoran tragedi baru2 ni..
take care!

jemput ziarah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kereta-masuk-workshop.html

mast@work berkata...

el mariachi,
terima kasih sudi singgah.. salam perkenalan juga

mamaglamdiva,
terima kasih untuk doa.. kyoto sangat cantik.. saya akan kongsi lebih banyak kecantikannya di sini..

trendymuslimah berkata...

salam ziarah