Rabu, 30 Mac 2011

kemas kemassssss

السلام عليکم

Cuaca dah mula baik.. alhamdulillah.. siang mula cecah 13degrees.. pheww.. lega.. harap2 tiada lagi snow.. letih berkayuh basikal kalau ada snow..

Semalam selesai mengemas lab beramai2.. ada yang kata mama over sebab request gotong royong tu dari sensei.. aduhai.. kalau lab sentiasa bersih macam lab orang lain tak perlu la sampai mama kena mengadu dengan sensei.. mama bukan kisah sebab banyak barang dalam lab tu.. tapi kisah sebab tabiat kawan2 lab yang tak reti buang sampah elok2 dan tak reti kemas balik lepas buat sepah..

rasanya dah serupa mak orang.. takkan kerja mama kut ngemas lab tu.. sepah tak payah cerita la.. orang yang pernah datang lab mama aje tau serabutnya lab tu..

lagipun banyak masa sehari duduk dalam lab tu.. at least kasi la bersih.. baru selesa kan?

semalam dah alang2 kemas lab, mama pindah meja baru.. yeay! duduk tepi tingkap.. mmm.. best2.. pasni nak hias2 meja, baru lebih semangat nak belajar..

kalau korang, apa pemangkin korang untuk buat kerja lebih rajin ek? ce citer, ce citer.. mana tau leh tiru?

 ماما أيمان

6 ulasan:

maya amir berkata...

betul laa, kalau tempat kemas, bersih, nmpk baru mesti semangat nak keje/ belajar kan..

mast@work berkata...

Maya,

Betul tu.. Lg2 bila dapat window view.. Hehehe

yatie chomeyl berkata...

meja yatie pun tepi window..sedap j eberangan smbil tgk kat luar tingkap tu ehehehe

btw, akak nak derma ke nak caricatur on'na noko tu sekali?

if nak derma terus, boleh j derma kat tabung masjid fukuoka

the Fukuoka Masjid opened a postal account to receive your donations. The information of this account is;

Name of the account: Kyushu Muslim association

Account Number: 01720-3-137455

kalau akak nak order ona'noko tu smil menderma, leh bank in kat yatie je.

mast@work berkata...

yatie,

kak mas nak badge onnanoko tu.. hehehhee.. tu yang alang2 tu bank in kat yatie le

yatie chomeyl berkata...

klu gitu akak bank in je la terus kat dalam akaun fukuoka mosque,then bg details kat jiji --> http://yatiechomeyl.blogspot.com/2011/03/projek-amal-onna-noko-for-japan.html

akak bgtau la yg akak dh inform kat yatie pasal ni, nanti akak dpt lah on'na noko akak tu ;)

mast@work berkata...

ok yatie.. insyaallah try esok