Isnin, 5 April 2010

perah santan kejap nih

tadi dok menyinggah blog aza (ya Allah aza, ampun dong, patut la aku takde receive update blog hang.. rupanya tak masuk url hang dalam list.. tang *aku tepuk dahi dah ni) rupanya aza dah post tag ni berjeman dah.. pastu ely pulak buzz kat ym suruh kutip award ni (rasa cam artis noks)

well, tenkiu2.. bukan selalu orang appreciate kita camni.. arigato gazaimasu..



Rule No. 1:
Thank and link the person that gave you the award
well, mekasih banyak2 untuk aza dah ely sebab sudi bagi award ni.. lihatlah donia.. lihatlah.. phewwwiitttt...


Rule No. 2:
State 7 things about yourself
  • mama suka dengan kerja mama, fleksibel, menyeronokkan dan sesuai dengan jiwa pot-pet mama ni.. lagipun, mana ada pekerjaan dalam dunia yang bayar kita untuk belajar dan mengajar deknonss (teringat farish a.noor)
  • struggle menjayakan exclusive breastfeeding.. masa aiman dulu jahil.. kali ni dengan support kawan2 dan keluarga, memang rasa bersemangat waja terus berusaha (cam lagu rakan muda!)
  • paling lemah baca karya ilmiah.. memang setan berlambak kat atas kelopak mata ni.. dahtu, namanya kerja, kena la juga siapkan.. kata sukakan kerja kan kan kan? ha.. sendirik mau ingat laaa
  • pandai mereka.. bukan mereka benda baru, tapi mereka idea nak berjalan, makan2, susun atur percutian, membeli dan membelah poket.. tak caya tanya la kawan2 mama.. nak kata shopaholic tu tidak, tapi kalau bab nak membeli, silakan ajak.. confirm tak tolak!
  • statement 'sharing is caring' tu sebati betul dengan mama.. tanya je la apa pun, sure mama jawab.. kalau tak boleh jawab pun sahih mama cari sumber yang boleh bantu jawabkan.. dan mama memang tak malu nak bertanya.. buatpe malu2 ni weh? takde idung ke? hehehe
  • suka bila dapat benda baru.. dari sekonyong2 benda, sampai sebesar-besar benda, mama memang suke kalau dapat barang baru.. kalau bab tunggu barang sampai, pergh, boleh sampai mimpi2 weh!
Rule No. 3 :
Pass this award to 15 bloggers that you've discovered and think they are fantastic.
mama nak kasi award ni kepada orang2 yang belum dapat lagi award ni.. yang dah dapat tu, pepaham aje le ye.. takde maknanya korg nak buat tag dua kali ye tak?
  1. http://ayuikhwani.blogspot.com/ - kak ayu ni rajin baking.. sedap lak tu.. ok, sila pastikan anda merasuah saya lepas ni ye.. ahahaha
  2. http://nooraishahzaharin.blogspot.com/ - kak aishah yang kebal.. sebab dah selamat deliver baby ke-4 dia.. congrats sis.. selamat berpantang
  3. http://hazrina171.blogspot.com/ - reen kawan dari kat UTM dulu.. la ni jiran.. reen, hang toksah risau.. sok2 ade la tu coming.. usaha tangga kejayaan beb..
  4. http://sacredgard3n.blogspot.com/ - dongan.. minah pelik layan jamal mirdad.. ko ok tak ni? setahu aku ko ni kaki grunge time kat UTM dulu
  5. http://firizz.blogspot.com/ - isma, rakan jenayah mama.. ahahahaha.. weh, tukar lagi layout tu.. ahahahaha
  6. http://ucufan.wordpress.com/ - BFF donia akhirat.. aku rindu ko sangat weh!
  7. http://aweng-mamaglam.blogspot.com/ - aweng kawan dari time UTM dulu.. kamceng baik punya.. weh, sepi je ko.. tak habis kursus lagi ke?
  8. http://mommys-words.blogspot.com/ - kawan maya mama yang hari2 mama jengah tengok cerita nisha n dania
er er er.. sapa lagi ek.. ramai dah dapat award ni laa.. ala, korang amik la ek.. huhuhuhu

2 ulasan:

sya amran berkata...

hahaha...x best ke??ni lagu yang aku dengar mase kekecik...so, bile dengar skang..jadi cam 1 nostalgia nye lagu...jgn tatau..dlloyd pon aku layan..ekekeke..
music2 keras tu, masih sebati..cume kekadang diselangi ngan lagu2 ni.ahahaha.. :p

mast@work berkata...

ngan, serius aku konpius beb.. ahahahaha