Isnin, 5 April 2010

edisi mentekedarah

serius korang jangan pengsan dengan entri ni.. mau kolestrol mama berdezut naik angkara last weekend..

alkisah, sabtu lepas mama ada appointment mata kat optimax.. cerita pasal tu nanti le.. lepas je keluar dari klinik, mata berpinar2 lagi sebab retina dilated, papa nak ajak soru kat nasi kandar kampung melayu..

ok, perhatian, mama bukan kaki nasi kandar ek, tapi dalam banyak2 nasi kandar kat penang ni, tekak mama hanya leh terima nasi kandar kampung melayu air hitam ni dengan hameediyah aje (ok, hameediyah tu pun agak kuat juga rasa karinya) hameediyah dekat campbell road.. dekat2 chowrasta..

kat mana restoran ni? ok, kalau korang sampai penang, jalan cari masjid negeri, masuk jalan besar depan masjid negeri tu terus, after 2 traffic light, masuk kiri, pastu terus sampai nampak padang, masuk kanan, cari jalan pisang rastali, nampak ade flat tinggi, tadaaaa.. sampai dah.. yep, kedai dia bawah flat.. kalau korang pi pagi2, memang beratur panjang le.. kalau nak selamat, datang lebih kurang pukul 10.30am tu sebab masa tu transition breakfast n lunchie.. lauk pun baru2 je keluar..

mama makan lauk ikan goreng, sotong (pergh, memang best!) dan bendi.. kalau dari segi harga, memang kat sini lagi murah..




kedai dia sempoi aje..


mata berpinar pun sempat lagi snap gambar..

lepas brunch tu, papa ajak pi homedec.. tapi sebab pening dan kekenyangan, kami balik aje ke rumah kasi tidur dulu baikkkkkk punya..

malam lepas maghrib kami keluar.. konon2 nak makan garlic nan ngan tandoori kat pelita juru.. sekali ramai la pulak!!! ade bola rupenya.. takde makna la mama nak bersesak2 dengan manusia dan perokok2 kat situ.. eeee.. tak suke ok..

hampir semua mamak kami terjah punya la ramai manusia.. last2 buat gila mama offer papa victoria station kat seberang jaya aje.. lagipun, ongkos yang dapat haritu tak belanja papa lagi..

rezeki papa lagi, VS buat promo live lobster.. pergh, memang masyuk!! sampai hujung bulan ni aje rega leh save kat RM20 sekor ye..

layankan gambar..

abang kedai tengah kaup lobster itu..

yummey.. bye bye lobster..

mama punya lemon buttered lobster..


papa punya thermidor lobster.. masak yang ni sedap lagi.. sebab dia masak dulu isi lobster tu baru dia bake.. papa senyum la mula2.. last2 haku juge bantai lobster dia.. ahahahahha

aiman happy minum carrot susu ngan makan jagung..


the aftermath.. burpp..

ahad pulak mama n papa bekerja keras cuba untuk mengurangkan kolestrol dengan kemas rumah n pasang mesh wire kat grill belakang.. sebabnya, incik kucing2 telah masuk ke washing area kami dan sedap je tidur kat situ.. cis!

tengahari mama masak asam pedas ikan kembung aje makan dengan nasi panas2.. pergh!!

petang lepas zuhur ajak isma n clan cari aircond free.. kami ke homedec la.. pusing2 cari idea.. dan berjaya juga mama beli barang 3 pokok orkid.. cantikss le.. warna dia terang2.. suke.. bubuh atas meja makan memang menyerlah gitu..

malam tu kami dinner kat satu lagi tempat best.. ni idea firdaus le.. makan kat kapitan.. kedai kapitan ni ada dekat deret kedai depan queensbay mall.. masuk dalam sikit, menghadap belakang.. makanan dia sedap juga especially nasi beriyani claypot.. sedap oo.. kalau korang biasa makan kat insaf jalan TAR tu korang mesti try yang ni punya.. memang terangkat!! mama makan garlic naan n tandoori.. sedap!

mampuih terbelahak naik berat badan ku ini.. owh!

*pics taken using handphone..

2 ulasan:

m-i-o berkata...

ceisss. smpai ke huruf terakhir ahkak baca tp orkid 3 pokok tu takde gambor?

*kiciwa

mast@work berkata...

kak zufa, itu ada entry spesel la.. kasi laluan kat orkid tu berasimilasi dengan rumah dulu..