Selasa, 6 April 2010

for your eyes..

.. kak zufa and those yang ternanti2 gambau orkid mama tu.. well, tadaaaaa...

cantik tak atas meja baruku itu? ececece..

bila meja kaler putih ni macam2 warna naik kan kan kan (perasan lagi haku ni)

korang perasan tak belakang gambar tu nampak tingkap besar? well, belakang tingkap tu ade mini garden lebih kurang besar 12x6 kaki.. bolen lagi tak dibuat apa2.. mula2 ingat nak bubuh batu sungai yang kecik2 tu kaler shining black.. tapi last weekend masa kat homedec tu nampak artificial grass punyala best.. tapi projek besar papa kat situ adalah garden ngan fish pond dia.. bior le duit dia perabih, janji cantik kat mata mak noks.. ahahahahha..

menghadap garden tu ada tingkap besar belah dining dan sliding door 3 panel belah living hall.. mak sukeeeee..

bunga orkid 3 pasu ni depa jual RM60.. kira ok la kan.. dah siap berbunga.. sempoi gitu..

kasi close-up sikit..

sekarang kita tayangkan pula meja+bunga+dinner.. buat bakar semangat.. ahahahha



dan budak cikonit yang dah berjaya capai tumbangkan pokok mama.. waaaaaa.. sib la tak rosak ok..



kasi close-up pulak dinner malam tadi..


makaroni goreng papa request + drumstik ayamas.. yummey..




dessert pulak..





jeng jeng jeng..






jelly longan.. ini penangan ada kedai kat parit buntar la ni.. lagipun mama kan kena sentiasa boost production susu.. ini sebahagian nya la..


resepi biasa ala2 buat agar2.. cuma, kurangkan amaun strip agar2 tu dan tambah amaun air.. masak dengan gula merah, rendamkan longan kering.. masuk bekas.. sejukkan.. siap!


time panas2 gini memang sedap ok..

15 ulasan:

Ealyie berkata...

Sila tunjukkan bakat anda dlm photography dan tayang keseluruhan pemandangan2 yg anda sebutkan di dalam entry di atas..:D ngee..
Mak fail nyah bila ngko suh do bayang2 situ letak pintu, sana letak taman.. uhuk..uhuk.. daya memeri mak sudah kaput! ahahahaha..;p

mast@work berkata...

ely, hang saja je kan kan kan.. ahahahhaa.. kita kena edisi part by part le gitu.. huhuhu

Ms Lola berkata...

nak nya noni goreng tuu.......

m-i-o berkata...

kahkahkah! sy sokong cadangan ealyie dan mengusulkan cadangan ditutup :P

inilah namanya sindrom membelek umah orang sambil mengintai umah sendiri. ah ah ah :P

ya setuju! warna putih memang membuatkan segala2nya nampak cantik. tp ahkak satu perabot pun nan ado yang putih. uuu uuu uuuu....ahkak bajet kot dah jemu memandang perabot coklat ni, ahkak cat je sendiri kaler putih. hihihi!

orkid tu memang cantek banget dikawenkan dengan set putih. huiii. tiba2 rasa nk beli orkid yg dh siap berbunga gak :P

fatin airinee berkata...

mak pun sama la dgn ealyie. nk byg2 ni mmg fail. sila tmbah ilustrasi bergambar yek! ohh...jelly longan tu nampak sungguh sedap!

mast@work berkata...

ML, sindrom tu nyah.. ahahahha

kak zufa, saya lak terbalik kot.. kalau boring cat kaler lain.. biar putih dulu, sok2 merah ke, kuning ke.. ahahaha

fatin, insyaAllah.. sikit2 kasi suspen le.. ahahhaa

aini aziz berkata...

shantik sgt la mast..best nye da ade umah sondiri nih..

sya amran berkata...

aku sukeeee...
ehehehhe
aku baru nk tnye ko...takde yg gatal2 nak tarik ke bunge tu..hehe..
rupenya dh ade..

knv berkata...

cantik la woi! cam show house la pulokkk!

i've always love putih for perabot. moga satu hari impian ku jadik kenyataan.. hihihih

:D

mast@work berkata...

aini, mekasih.. biasa la org baru2 pindah ni terlebey excited..

ngan, biasa la.. ade je tangan tu capai ok..

kak non, ini sahih tema inggeris ni ek.. ahahahahha.. amin.. saya doakan..

alfa juliet berkata...

terliur tgk makaroni goreng tu...nak buat mcm tak lalu..kena tunggu org lain buat jugak (husband aku lah tu kena)..haha

mast, sila jawab tag...ada tag ok

mast@work berkata...

aza, sib juga la suami mu pandai masak.. suamiku kasik demand aje weh.. ahahahhaa

owh, aku perasan dah semalam.. nnt kubuat.. ahahaha.. sat lg ada entry schedule.. tungguuuu

Ealyie berkata...

ngko tros buat aku rasa nak cat putih segala perabot yg tak berapa nak ada dlm umah akuuuu... eheheheh..

cepat beb,
sindrom mengintai rumah org di balik blog sudah berjangkit sana sini... kuikuikui

mast@work berkata...

ely, cat jangan tak cat.. sebelum raya leh tukau nih..

aku jaki tengok mamaadib nye siling dia.. cam tengok langit seh!

Ealyie berkata...

ahahaha.. sila jaki jgn tak jaki.. dia punya kontraktor sgtlah baik hati...kuikuikui..
MA, sila jgn marah aku ok :D peace no war!!! ahahaha..