Rabu, 21 April 2010

kenapa saya serabut?

sebabnya...



kami...



akan...



berangkat...



ke....



negara...



kelahiran...




kenal tak?

ada musim..


perasan tak?


dan makan..



ini.. hehehhe.. mampuih tekak cheq

alhamdulillah, setelah bertunggang langgang memikir dan mencari2 tempat.. akhirnya kami dapat juga surat tawaran biasiswa yang ditunggu2 tu..

insyaAllah tinggal lagi sebulan di bumi Malaysia.. lepaih ni bersiaran dari sana pulak..

ok.. serabut banyak sangat, nnt mama story lagi ok..

err.. kena cari kawan yang ada family kat sana ni..

*pictures are googled

21 ulasan:

aini aziz berkata...

mast..g jepun ke bulan depan..ko ngn husband dpt sekali ek tmpt belajo..best nye klo cmtuh..nnt sure byk story psl kat sane kann..

mast@work berkata...

aini, a ah.. sekali le kami.. nnt serabut pun sekali.. ahahhahaa

story mory aku update insyaAllah

Nurzairul Isma berkata...

mas...kau pergi jua akhirnya... uwaaaa... takde kawan la pasnih... rakan jenayah ku dah pi ke jepun la pulak..

KV berkata...

wah, tahniah beb. Moga ok2 jer nanti. Insyaallah. Amin

FAM berkata...

omedeto gusai masu! tanoshimu ;)

Ealyie berkata...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhh..
Congrate beb congrate..

p/s: bwk lah daku bersama mu...:D

Mummy Harith Hannah berkata...

Mas,

Kyo-dai is one of the top U in Japan, even among the national U kat sana. Hebat korang dapat sambung PHD di situ. All d best for both of you!

Kalau nak kenal my junior tue, beritahu lah ya. She's currently just babysitting her son at home. Dan, maybe boleh tolong, esp bab2 daily conversation kat sana, awal2 tiba sana nanti.

Orait, nnt boleh kita cakap nihongo ajerlaa dgn Mas... ;)

sya amran berkata...

mast...akak aku ade kat sana..yokohama..ko dpt mane?

eh lupe, tahniah atas biasiswa..gambate mast!!ehe

dee@dira berkata...

mas.. congrats!!! im so happy for both of u..

knv berkata...

akhirnya final jugak! nippon ropenya! bila nak start kursus bahasa?

alhamdulillah! i wish u and family the best of time in japan.

jgn lupa kami2 di blog nih yea hahahahha!

all the best dear!

alfa juliet berkata...

bestnya mast..tapi memang serabut lah lagi sebulan je mcm2 kena prepare..ko pun baru masuk rumah kan....

mast@work berkata...

isma, lepaih ni kita bikin jenayah kat jepun pulak.. ahahah..

KV, tq dear

fatin, serius aku tak faham ok.. mampuih!

ely, boleh aje.. kira hang kerja dgn aku mau?

arnie, alhamdulillah, kami syukur sgt2 ni.. ada hikmahnya ke jepun ni.. cakap jepun? aiyak! ntah bila la tu.. ahhahhahha

ngan, aku akan ke kyoto.. kalau dekat leh gak bantu2.. aku serius buta ni..

dira, sila kumpul duit jenjalan ok!

kak non, memang ade pergi sebelum ni.. lekat tak lekat je ilmunya.. ahahaha.. kawan2 mana boleh lupa.. ntah2 lagi gila berblog.. hahahha

aza, aku pening dah..tak tau nak buat mana satu ni

NorAlHidayah berkata...

congrat mas..
semoga semuanya berjalan seperti yg dirancangkan dan dipermudahkan utk korang sekeluarga..

mama glam berkata...

wah! bestnye! congrates mas! i'm happy for both of you! rezeki anak2.... semoga semuanya selamat!

Hazrina Ahmad berkata...

congrats to you both...pasni moshi2 lah aiman ngn aidan yer...;)

rizza berkata...

Mas .. tahniah!!..

Nor Jepun ade kat sana... (kalau kenal le..)

[-suziey-] berkata...

congrates mas..bangga ngn ko..ank dh dua pn bole lg buat PHD wth hubby plk tu..all the best mas..smga aku dpt ikut jejak ko..
pstt..if dont mind sharing ngn aku camne nk cari sponsor or to be exact biasiswa nk further kt oversea ek..hehe berangan je nih:p

mast@work berkata...

kak rizza, nor jepun? err.. kenalkan please.. heheh.. tq

suzy, insyaAllah nanti kuceritakan.. la ni dok berbengkel lagi.. harini last..

_mmm_ berkata...

nihon-jinnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!

jaja berkata...

wah wah wah...tahniah ye mast.yang paling best, hari hari sushi...hari hari sushi.bestneyr...pastu, mesti ko akan stop sushi for like...a year...

mast@work berkata...

takut aku termuntah je kalau hari2 sushi beb.. ahahaha