Rabu, 28 April 2010

mama needs a nanny


*picture googled


JOB VACANCY

Mama dalam proses nak mencari seorang helper aka nanny untuk ke Jepun nanti. Temporary job je ni untuk 4-6 bulan bagi kami masa untuk sesuaikan diri kat sana nanti. Mama dah cuba tanyakan pada family member kalau2 ada sedara mara jauh yang boleh bantu.. tapi ramai cam takut nak pi jauh2 ni.. mama kalau boleh tak mahu nak susahkan MIL, babah atau makcik mama.. biar ada yang bekerja senang sikit.. gaji mama bagi bersih.. tiket, visa dan segala toknenek makan minum ditanggung..

Kalau ada buzz mama ok..

Kalau tak ada memang gagah la kami kena hantar adik ke nurseri terus.. Kalau dapat kami cuma nak hantar aiman dulu dan tunggu adik besar sikit..

Alahai... camno la ni..

3 ulasan:

mama glam berkata...

ko byr gaji ikut kelayakan x mast? amek aku lah! boleh bawak baby sendiri x? =p aku kije ngan ko sampai ko abes belajar lah...

m-i-o berkata...

kahkahkah! tumpang gelak baca komen mama glam di atas :P

cuba tanya2kan ada sorang blogger ni kat yatiechomeyl.blogspot.com just in case tak dapat cari nanny tu. sebab dia pun antar anak kat nursery since baby lagi.

tp harga nk mengantar kat nursery tu - mak aiiii - mahal oooo.

mast@work berkata...

aweng, aku bayar gaji ikut kelayakan diploma.. boleh? thihihi.. ko dah out of range.. mau ka?

kak zufa.. ok2.. tq.. nnt saya jenguk2 bg salam kat blog dia