Rabu, 11 Mei 2011

lebai tak berapa nak malang

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

semalam papa kesian sangat.. mula2 keciciran wallet.. aiyoooo.. susah hati mama ok.. biasa la, kalau kat mesia sekalipun, hilang wallet tu satu hal, duit tu tak kisah sangat.. masalahnya nak mengurus semua benda2 dalam wallet tu la yang letih..

tambah lagi hilang kat jepun.. haaddoooiiii.. camne le nak cakap dengan polis? cakap jepun pun semput2.. aiayayayaya.. papa semalam dalam hujan tu 2 kali ulang alik laluan yang dia balik semalam.. tak jumpa.. mama sedih dah.. banyak ujian ni..

mama kata kat papa, ajak la zul kawan kami yang pandai cakap jepun teman ke balai polis.. ok la.. dalam pukul 8 tu papa pergi le balai.. masa nak naik basikal ke balai polis tu, papa perasan pulak..


payung kat basikal kena curi!! tsk tsk T_T


kesian laki cheq..

kuyup2 tu dikayuh juga pi balai..





sampai balai isi2 le borang..

masa tengah isi tu..

sekali tu..

ada..







saja je kan..

polis datang..

bawa.. WALLET tuuuuuu.. hahahhaahahhaa.. ada orang jumpa tengah jalan.. weeehhhooooo... syukur sangat2.. ya Allah..


jadi happy ending pula semalam..

dah le muka cik abang tu dah macam asam kecut masa balik dari hantar aiman..

kesian sangat..

alhamdulillah.. masih ada rezeki dengan wallet tu..

syukur juga.. orang jepun ni agak prihatin bab2 tu..

yang lawak lagi,

kami pernah gak hilang kasut aidan sebelah masa nak pi zoo last week..

esok pagi nya kami kayuh basikal laluan ke train tu..

jumpa balik weh..

elok je ada orang letak atas tebing..

zoom in

zoom out


alhamdulillah... lega cheq..

8 ulasan:

Nurzairul Isma berkata...

fuuh nasib baik jmpe blk..

mama glam berkata...

aduhai.... dapat aku bygkan muka harris... Alhamdulillah jumpa balik, kalau x, adoi hai... xpe, tu Allah nk bagi peringatan kt Harris supaya lebih berhati2 lenkali..

mast@work berkata...

isma,

nasib baik sangat

aweng,

tu la.. kena lebih hati2.. syukur Allah bagi peringatan camtu..

MULAN berkata...

alhamdulillah.... rezeki.. rezeki... moga sentiasa dimurahkan rezeki...

shuzana berkata...

alhamdulillah..jumpe balik...kalau ada rezeki..tak kemana kan!

mast@work berkata...

mulan,

alhamdulillah.. tq.. moga mulan pun dimurahkan rezeki selalu

kak yol,

alhamdulillah.. syukur

InaAchik berkata...

kalo masih rezeki tak ke mana...

TopsyTurvyMum berkata...

Alhamdulillah masih rezeki.
Kes yang agak rare jugak ler nih! hehe..
selalu kalau hilang payah dah nak dpt.