Isnin, 2 Mei 2011

cars for boys

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

memandangkan kami cuti panjang (jumaat - ahad) maka kami pun ambil kesempatan la berjalan2 di osaka.. lagipun ada expo menarik kereta mainan Tomica, jadi kami bajet memang anak2 akan suka punya la..

keluar rumah pun tak awal sangat, dah dekat tengahari sebenarnya, naik train dari demachiyanagi sampai yodoyabashi kemudian tukar chuo line tukar 2 kali train lagi baru sampai (perggh.. 1 1/2 jam jugak le) kat ATC hall tu.. ATC hall ni serupa la PWTC kat KL..

sebab budak2 jepun pun cuti sekolah jadi ramai la pi expo tu..

tapi best juga.. sebab aktiviti dia banyak untuk anak2 dan keluarga.. dari model kereta sampai le ke teknik tunjuk macammana depa produce tiap2 model kereta tu..

dapat la juga buah tangan sikit untuk anak2.. pastu masa masuk2 tu pun semua dapat free kereta die-cast sorang satu.. suka la budak2 tu..

enjoy gambar2..

tiket masuk dan kereta free.. hehe

aidan posing depan kyukyusha (ambulance) hehehe

model bergerak.. harga tiket masuk.. 

model yang ada kat expo tu

interactive pictures.. budak2 excited.. mak pak dia sekali.. hehehehe

dapat main free lagi

siap tunjuk lagi camne production kereta tu.. ada test lagi.. hehehe
ni masa lepak kat luar exhibition hall tu.. ngadap laut.. 

sambung lagi entry kat osaka..

6 ulasan:

aNiS tHe BumbleBee berkata...

wuuh..bestnyaa laa kan.bukan takat budak2 je enjoy,mak ayah skali boley join.

bila laa nk SL ni nk ada expo2 cenggini tah..hik3x!

Oyis berkata...

tertarik dgn interactive picture tu :)

mast@work berkata...

anis,

tu la.. whole family seronok.. tu ada lagi siap dia bubuh gambar kami dalam kereta.. konon2 kami yg bawa kereta tu.. hehe

oyis,

mak pak ramai duduk nganga kat situ.. hahaha

Azhariah Zuber berkata...

aku gi klims tak dpt kete free pun...tak aci

MULAN berkata...

kalo kelorga ni pergi, mau seharian tak puas kat atc hall tu...

mast@work berkata...

aza,

tu la.. selalu kat mesia kita takdak konsep giving back to society.. untung makan sorang2 aje. huhuh

mulan,

kalau anak2 yang besar sikit memang lagi lama la kat situ.. khusyuk