Isnin, 5 Oktober 2009

hasil dari perbincangan

sebab mata dah rasa cam berat ya rabbi, mari kita update blog kejap..

ini adalah hasil dari perbualan ym bersama puan D.. hehehehe... memang dasar curik tulang!

updates on my almost 8-month pregnancy
  • tak pergi check-up (tak sompat!) last week.. so, takleh la nak bgtau berat badan sekarang (hehehe - kalau takut tengok scale machine tu ckp je la mama oi!)
  • baby bergerak² like there's no tomorrow!! aktif!! cam aiman!!! senget² perut mama dibuatnya..
  • tak boleh tidur dengan selesa.. kalau mengiring pun tetap sakit belakang okey!
  • bila jalan, siput lebih laju.. malahan kalau dibuat bandingan, siput selaju F1 ok, mama ni cam naik beskal aje.. huaaaaaaa...
  • bila nak naik bilik sendiri, sure kena stop kat tingkat satu kejap, tarik nafas 4-5 kali, pastu berenti tingkat 2 kejap, dan baru leh naik sampai ke bilik.. giler ah!!
  • bagi lecture tak boleh berdiri.. kena duduk.. cam handicap gitu
  • makan tidak berselera sangat.. cam ade je tak kena.. selalu buntu nak makan apa
  • solat kadangkala berdiri, kadangkala duduk.. pun cam handicap..
  • batuk sikit terkencing, bersin sikit terkencing.. huwaaaa... kepala paip bocor!
  • mengaji semput² macam baru lepas berlari 30km - jadinya masih di takuk juz 24.. bila nak khatam ni mama!!
  • bab mual toksah cerita laa.. balm sentiasa kena ada disisi..
okey.. cukup la.. banyak benar.. ini bukan komplen ye.. ini sekadar mengingat, membawa sorang khalifah Allah ke muka bumi ni tak mudah, tak senang dan yang pastinya patut buat diri kita lebih insaf.. banyakkan istighfar.. ingat mati..

5 ulasan:

MommyDania berkata...

tang tido tu mmg la. ngiring salah, nk pusing tu seksanya. tp sy jln tetap laju. xblh duduk, duduk je lenguh pinggang. so window soping takde masalah..ngeeee

mast@work berkata...

mommy dania, waaaaaa... jelesnye!!! nak gak bab window shopping tu.. hehehe

norfazleen berkata...

fuh! memang dugaan..kalaula lelaki dpt rasa semua ini kan best..baru dorg tau mcmmn rasanya membawa seorg khalifah Allah kan kak mas? everyday naik turun tangga senangla bersalin nanti..insyaAllah.

_mmm_ berkata...

adik yg berat ke mama yg berat???

wahhh soalan cepucemas gitu..madeh apelagi..kasik bakar sama ini mama!!!wahahahhaha

mast@work berkata...

leen, dugaan berat pahalanya besar.. huhuhu

nana, dasar dengki!!!