Rabu, 7 Oktober 2009

bila besar, anak saya nak jadi apa?

berikut adalah hasil dari borak² bersama kawan² opis beberapa hari lepas.. ye.. bila fikir nanti aiman n adik nak jadi apa bila besar, mama sebenarnya tak kisah.. janji anak² mama jadi orang yang berguna, dihormati masyarakat, berbakti kepada agama, bangsa dan negara.. dan yang paling penting, JANGAN LUPA MAMA DAN PAPA OK!!!

so, jadi apa? okeyla.. biasa² tu mesti impian ibu bapa anaknya jadi professional.. doktor ke (selamatkan nyawa orang), jadi jurutera ke (aiman sesuai jadi railway eng or designer gitu.. dah kata fascinated sgt dgn train), jadi interior designer ke (boleh selalu bantu mama cantikkan rumah).. tak kira laa.. janji jangan jadi penjenayah sudah..

tapi ada juga yang nak anak²nya jadi ahli sukan.. well, mama okey aje kalau aiman n adik nak jadi ahli sukan.. cuma sila jangan pilih sukan yang berpasukan okey.. sebab malaysia sangat low bab itu.. kuang³.. kalau aiman n adik nak pilih sukan, make sure yang boleh main single.. tidak² pun beregu adik beradik.. dan yang paling penting.. sukan yang boleh generate duit ye!! kalau penat² sukan tapi poket kosong tidak ade maknanya.. nanti sapa nak belikan mama kereta, rumah, bawa mama pusing donia nanti??? huwawahahahahhaa.. cita² besar mama nih!!!

antara sukan yang mama suke dan boleh generate income tak kira la dari sukan itu sendiri mahupun endorsement..

renang.. jadi cam micheal phelps ke


golf cam tiger woods ke.. did you know that tiger woods dah capai his 1st billion????

tidak² cam nicol ann david ke..

paling kurang pun cam azizulhasni ni.. naik beskal pun boleh kaya tau!!!

nampak benar mata mama dah bling-bling nih!! ya ampun!

4 ulasan:

norfazleen berkata...

wah! tinggi betul impian kak mas..taknak dorg jd pensyarah ker?hehe

_mmm_ berkata...

to aiman + adik..
sian korg..wancu and madeh kesian dari jauh dah la eh..nak buat cane..

Ayu Ikhwani berkata...

Waahhh.. adik abg Azahar tu.. suh Aiman pi blajaq nek beskal ngan dia heheh..

mast@work berkata...

leen, jadi apa2 pun ok.. janji kena huluq kat mama dia.. hahahahha..

wancu nana n madeh.. sila kesiankan ok.. baru depa akan berusaha lebih lagi.. supaya org tak jadi nak kesian.. tapi jadi vangga!

kak ayu, nanti kena habaq kat abg azahar.. hahahhaa