Selasa, 27 Oktober 2009

Sambil2 bekerja

Harini start conference.. Tgh ucaptama.. Sangat mengantuk.. So, mama nak cerita sedikit pasal panggil.an han.git pagi tadi... Alkisah, kepada yg tak sempat dengar, meh mama cerita sedikit.. Cerita pagi tadi pasal seorg suami yg suruh faizal buat call utk isterinya yg disuruh ke pej agama untuk bg kebenaran dia kahwin lagi satu.. And it turns out to be a real one! mama rasa faizal pun macam serba salah bila benda tu betul2 jadi..

Yang mama kesian betul adalah sang isteri yang ditipu.. Last2 dia hang up phone call tu.. Ye la.. Siapa tak kecewa.. Bab hati dipermain2kan.. Dan yang lebih mama rasa kesian adalah caller2 yang semua setuju suami berpoligami dan minta isteri bertimbang rasa.. Aduhai lelaki.. Jika dikau tahu apa perasaan isterimu, pastinya engkau tidak berbuat demikian..

Mama rasa kejam sangat perbuatan sang suami yang mempermainkan perasaan isteri.. Dan kepada perempuan ketiga tu, ingatlah, mungkin harini harimu.. Tapi esok lusa masih belum tahu.. Hati2 la..

3 ulasan:

_mmm_ berkata...

oo dgr tak time diorg call laki tuh?? macam taik je!!! die kate.."saye x kan abaikan die..nasib die akan terbela" WTF???!!! terbela??? boleh jamin ke terbela?? boleh jamin ke x abaikan???? "masalah ni kami je yg tau" "org perempuan hati die mmg halus" DASAR JANTAN!

norfazleen berkata...

ah..lelaki takkan faham hati seorg perempuan..dan kalaupn dia berjanji akn berlaku adil, jgn harapla..sedikit sebanyak sure isteri akan terabai juga..lelaki sendiri tidak suka bkongsi kasih tp sesuka hati nk perempuan bkongsi kasih..its unfair!

alfa juliet berkata...

ler jadi bebetul ke mast...aku ada gak dgr sikit...ingatkan luahan rasa isteri rupanya panggilan hangit