Isnin, 19 Oktober 2009

minggu mencabar minda dan fizikal

okey, enough benda² serius dalam blog ni.. mama nak cerita pasal this week.. what to expect.. until next week deknon, mama akan tunggang terbalik..

today - mama kena pi KWSP.. settlekan yang patut².. pastu nak siapkan marking jawapan student..

selasa - ada presentation pagi, tengahari agenda kelab ofis nak ke bank dan yang paling utama, pagi² esok nak hantar papa yang akan pergi KK sampai Khamis meninggalkan mama n aiman berdua di rumah.. huwaaaa...

rabu n khamis - agak kurang bz bergerak² tapi kena siapkan menanda paper minggu ni juga sebab kena submit isnin depan!!!

khamis - papa balik penang dan malam tu kena siap² beg bagai.. rasanya, kali ni nak balik ke kl kena prepare hospital bag.. takut² terberanak time kat kl nanti camno??

jumaat - pagi² hari kena bertolak ke KL, papa kena check-in hotel untuk kerja KPT dia petang jumaat.. dan again, kami kena tinggal di rumah tok ayah (papa mama) sampai hari selasa depan!!! papa kena kuarantin atas sebab² kerja..

dari sabtu sampai selasa depan - ini lagi banyak agenda, dari pi check-up kat hukm, kena pi dentist sebab permenant retainer mama dah tak selesa, nak keluar belikan MIL kelengkapan haji, kenduri edd sabtu ni.. huwarrgghh.. hopefully mampu la buat semua tanpa terberanak!!!

selasa hingga khamis depan - conference kat KL.. siap ada dinner bagai!!

jumaat depan - kena balik parit buntar balik.. sebab sabtu n ahad papa kerja kat ipoh!!!

itu tak masuk lagi domestic chores dan everyday work yang memang kena siap!! aiyak!!!

huwaaaaaaa, lagi dekat nak beranak, papa makin sibuk!!! xpe², rejekinya nanti untuk mama n baby juga kan papa? hahahahhaha.. jangan terberanak sudah sebelum habis minggu depan.. ni sahih banyak pergerakan ni!!!


2 ulasan:

_mmm_ berkata...

sabtu smpi selase tu sah2 la wancu jadi assistant terhormat eh mama??denggg!!!!

mast@work berkata...

wancu, mama memang demit cam biasa.. hahahhaha