Khamis, 1 Oktober 2009

semalam saya menjadi pencuri

semalam mama dan papa berjaya menjadi pencurik tulang yang berjaya.. tengahari kami keluar sekejap dari office.. dengan harapan nak cari barang baby.. ye, kami tidak membeli apa² lagi untuk si adik kecik yang bakal menjengah 8bulan usia kandungan minggu hadapan.. cepat betul!! dan dikira² dari situasi mama yang tidak mampu bergerak laju (jalan cam siput) dan cepat sangat sakit belakang, kami berdua bersetuju untuk keluar masa weekdays.. adapun, kalau keluar time weekend, tak boleh concentrate cari barang..

jadinya semalam kami dapat membeli barang baby pada kadar yang murah di sun.shine (tq isma atas rekemenmu itu) dan ada sikit² lagi yang perlu dibeli seperti baju seragam baby (baju jaring²) dan juga pampers untuk newborn serta sikit barang jagaan baby macam shampoo etc.. nanti nak cari kat manja.ku parit buntar.. kenapa perlu juga beli baju untuk si adik.. sebab yang pertama.. masa aiman lahir dulu amat kecik.. 2.4kg sahaja.. jadinya, semua baju aiman sudah lusuh kerana dipakai terlampau lama.. ada yang dipakai dari umur 3 bulan membawa ke setahun.. baju yang 12 bulan dipakai sehingga 2 tahun.. kesian pula rasanya kat adik kalau pakai baju lusuh2.. agenda weekend ni nak kena sort out baju aiman yang adik boleh pakai dan barang² tambahan yang perlu dibeli..

wishlist untuk second baby kenalah dikurangkan seperti babycot dan stroller baru memandangkan duit perlu dihalakan untuk tujuan lain yang lebih memerlukan buat masa ini.. lagipula, tahun depan dah nak berangkat belajar.. jadi bajet kena juga jaga..

lepas puas bershopping bagai, mama berjaya memujuk papa untuk pekena ABC kat padang kota lama.. ooooooo.. lama sungguh kuidam²kan ABC.. rasanya dah 2 bulan mulut dok sebut nak makan ABC.. alhamdulillah, semalam dapat juga.. giler ah!! puas hati.. siap ada extra coconut shake with ice-cream dan mee sotong.. muah² sayang papa..

semalam yang buat lagi best dating haram jadah kami adalah cuaca yang sangat sejuk dan indah.. angin kuat sangat dingin.. uuuuuuu.. sila jeles! hahahahahha

percubaan papa untuk suap mee sotong sambil diperhatikan oleh ABC dan coconut shake yang telah menjadi mangsa kami.. hahahha


close up ABC semalam..

3 ulasan:

alfa juliet berkata...

sedapnya abc n mee sotong tu...aku yg terliur tau

firiz berkata...

oohhoo... dating berduaan saje yer... nape tak ajak kami sekali..??

mast@work berkata...

aza, kalau ke penang, sila singgah ok.. hehehe

isma, sekali sekala dating.. lama oo dah tak dating.. kuang3.. malu nak ajak korg semalam.. sure korang gelakkan kami ponteng.. hahaha