Isnin, 28 Februari 2011

good, not so good and interesting

السلام عليکم

*all posters here are google and not meant for advertisement purposes.

semalam n kemarin was nice.. had good time with the kids.. and we manage to watch few movies.. kata Oscar hari ni kan? hehehe.. sempat layan 3 movie.. 2 was good, 1 was rasa nak cekik muntah menyampah.. hehehe.. pengsan la korang baca mama merepek.. ni movie critics tak berbayar ok.. kuang3

yang dah lama tengok

the social network

based of a true story (ada part yang tak betul - as what I read in Time mags) about the inventor of facebook - Mark Zuckerberg.. bagi mama, ada part yang best, tapi movie ni seems like a bad example of how to behave to our friend.. especially our best friend.. tu bagi mama la.. character mamat ni bila mama tengok macam sakit pun ade.. sakit mental.. bukan gila, tapi macam ada masalah dalaman gitu.. perlu pi check kat doktor sakit jiwa.. ahahahha

Toy Story 3
orang lain tengok dah berzaman, mama baru bulan lepas tengok - sebab apa? sebab orang kata sedih sangat movie ni.. sekali mama tengok, lerrr, mana ada sedih pung! sabar je le.. tapi movie ni sweet sangat sebab jalan cerita dia tunjuk sifat yang baik terhadap kawan, walaupun ada watak2 jahat, tapi mama rasa cerita ni bagus kalau tengok sama dengan family.. aiman n aidan memang suka la citer2 kartun macam ni..

The King's Speech
Owh, bagi mama cerita ni underdog betul.. tak digembar gembur.. mama tengok citer ni sbb dia nominee oscar and mama baca latest Time mag puji Colin Firth la.. serius weh, korang kena tengok citer ni.. rupanya King George VI (ayah Queen Elizabeth sekarang) ni gagap.. so dia cari macam2 kaedah la nak overcome problem ni.. sampai dia jumpa dengan sorang 'speech therapist' (ada twist kat situ) korang KENA TENGOK citer ni.. watak dia bagus, jalan cerita dia pun bagus.. boleh tengok dgn family - owh, silalah Colin tu menang best actor.. gila susah ok nak bawa watak gagap!

The Kids Are All Right
Cerita pasal lesbian family.. anak2 depa nak jumpa sperm donor dia sapa.. cerita ni kalau takde sex2 terang2 tu rasanya tak le nak menyumpah.. orang amerika ni nak tunjuk sangat depa tu open bab sex sama jantina tu.. cam hampeh sebab kejap2 sex scene.. sila JANGAN TENGOK citer ni.. kami tgk sambil fast forward je sbb dok asyik sex scene.. CIS!

bawah ni citer yang dah download tapi belum tengok..

Inception
ye le, kami lambat la sbb x tengok lagi citer ni.. download lama dah.. tapi sokmo x dapat tgk sbb tak boleh concentrate dengan aiman aidan dok berlari2.. haih..

black swan
pun orang kata cerita lesbian.. mmm.. yet to watch.. download sudah

True Grit
cerita pasal ranger bantu sorg mangsa cari pembunuh bapa (rasanya) dia..

cerita yang bukan nominee oscar tapi quite interesting yang kami tengok last weekend was this (kak su suggest)

Morning Glory
ok juga la.. boleh korang tengok dgn family..

orait, sambung kirija..

 ماما أيمان

8 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

morning glory udah dlod tp belum tgk

weekend hr tu layan no string attached

weekend depan la layan mornign glory kot hehe

MyBotanG berkata...

true grit tu best ker ek..? ari tu download.. but start citer mcm citer western cowboy time.. trus cam mood off plak.. trus delete.. :)

how about the last 3 days..? (eh betul ker tajuk nyer tu..?) Russell Crowe, interesting citer tu..

Flipped tengok dah..? that is the sweetest movie..

Social Network tu for me is an inspiring movie - love the quotes in the movies :)

Have a productive week..

mast@work berkata...

yatie, no strings attached? harus blk kang cari.. morning glory tu ok.. cerita ringan..

kak su, baca comment true grit tu macam best.. tp rasanya citer ni remake cerita lama..

last 3 days? baik, nnt cari.. hehehe

saya start minggu ni dalam keadaan lemau sebab hujan.. hihihi

TopsyTurvyMum berkata...

semua pun belum tengok hehehe..
seronok mas, lepak2 tengok movies:)

mast@work berkata...

kak TTM,

kena tengok movie je le sebab tengok tv tak faham.. ahahahahhaa

_mmm_ berkata...

oh perempuan itu! pembawa watak villain yg berjaya! tp kali ni dalam the king's speech die membawa watak baik. rekod watak villain yg die penah bwk
1. harry potter - bellatrix lestrange
2. partner johnny depp dalam sweeney todd
3. queen yg kepala besar kaler merah tuh dalam alice in wonderland!

NadiahKhair berkata...

mast,

toy story tuh bab sedih masa andy nak give away toys die. ntah ler..pi tgk kat movie, siap ngn 3D glasses, nmpk sebak part tuh. hahahah

citer2 lain, semua nad xtgk lagi. boleh? gile malas nak download.

mast@work berkata...

acu bear,

helena bonham carter la.. always like her.. tak over gitu

nad, ye ke.. mmm.. tu yg kureng bab tgk kat rumah tu.. nak donload kat mesia maybe lambat sikit la kut nak menunggu kan? boli aje cd.. hehehe