Isnin, 14 Februari 2011

kalau namanya duduk jepun..

... tak sah kalau tak tengok superheroes jepun ye tak? tipu le kalo korang tak pernah dengar nama kesatria baju hitam la, gaban la.. tidak2 pun ultraman la kan..

sabtu lepas kami anak beranak p jalan ke eigamura.. eigamura ni macam studio jalan ampas la.. cumanya kat eigamura ni semua set untuk movie jepun zaman dahulu kala..

kat movie set dia.. bersama adik kamen rider.. haha

nak jadi cerita, last week kami ada ternampak banner special showcase untuk kamen rider dan heartcatch precure.. google le kalo nak tau lebih lanjut..

papa kata jom la bawa aiman p tgk favourite hero dia..

memandangkan kami cuti 3 hari makanya layankan aje.. nak pergi jauh2 keta pun takde.. tambah pulak weather forecast kata snow lebat kat banyak tempat.. seriau gak bab tu..

cerita pasal eigamura movieland ni nak masuk ¥2000/adult.. nak tengok benda2 dalam tu semuanya free.. except few things cam 3D movie dia..

tempat dia enjoyable dan sesuai untuk family.. dan yang penting tak jauh dari Kyoto city dan senang naik train.

cerita banyak tak kuasa.. layan penceritaan bergambar

4 beranak
 

macam scene movie lama

rehat sat

anak bujang

suka sangat gambar ni

fedup tak sampai2 laie.. ahahhaha
sebesar alam belakang tu

siap ada citer jenis apa dia boleh bertukar

adik kamen rider

bertukar - bertukar!

sejarah power ranges punya tok nenek

adik happy

kenderaan superheroes.. cam motor kesatria baja hitam pun ada

precure

oozu dgn kamen rider

ok.. habis bai bai

Vangga anak bujang dapat salam

yang kecik salam josei rider

show heroes2 ni memang tak hengat la.. beratur nak kena 40minit awal.. tapi yang bagus kan sebab depa pakai costume tapi showmanship depa hebat.. boleh stunt, menari, pose.. canggih..

ok.. sila sambung kirija semua orang ek.. hehehehe.. jalan2 habis..

6 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

woh best2, nanti kalau smpt nak gi sana jugak ah

lia berkata...

wahhhh besttt sgt....

(errr ni bkn anak jer suka, mak budak pon layan menda2 nih...)

mast@work berkata...

yatie, tgk website dia untuk apa2 special screening

lia, tau xpe.. mak dia yang lebih.. ahahaha

_mmm_ berkata...

macam mane ko nak smpi mama?? yg tarik beca tu namenye si aidan kenit! yg betulkan roda beca tu namenye si aiman! x ke mane le kalo gitu.

ucufan berkata...

doraemon?

mast@work berkata...

acu bear, sbb tu pasni mama akan buat kerahan tenaga le.. muhahaha

fano, doraemon tu bukan superhero laaaa