Rabu, 2 Februari 2011

WW not!

harini maaf le.. takde WW.. sebab nya, telefon tertinggal dirumah.. kesian kat blog ni.. macam nak kena abandon gitu.. WW mama selalunya fresh gitu.. upload dari ipong sebab senang benar guna wordpress itu..

yet to update nice things.. tengah serabut kepala otak memikirkan hala tuju research.. hehe.. progres minggu ni tak lapor lagi pada cikgu besar.. semalam cikgu besar (supervisor mama le) masuk lab, mama tertunduk2 je takmau kasi dia nampak.. kuang3.. report kurang memberangsangkan.. kecewa pun iye juga.. sebabnya menunggu2 orang malaysia reply emel adalah seperti menunggu bulan tak jatuh2.. ade pahe? hahaha.. letih dah mokcik.. semalam pun ada emel juga.. maybe ramai benar cuti seminggu nak sambut tahun baru cina, maka kita bagi chance sampai minggu depan.. tahan je le telinga nak ngadap cikgu jumaat ni (harap2 cikgu takde - BOLEH? ahahahha)

kalau ikut pe'el kerja orang mesia (termasuk mama juga) selagi tak hadap muka orang tu selagi tu la benda yang kita nak tak dapat2.. nak buat camne kan? sabar aje le.. tu bukan melayu aje tau.. orang lain pun 2x5 juga.. toksah la temberang kata orang mesia tu tip top bab2 responding ni.. hampeh ajo..

haritu kan mama cakap nak update pasal festival hantu kan? (節分の日) esok la bendanya.. kat depan uni je penuh dah orang bukak gerai2 jual makanan - selamat dah mama telan takoyaki ngan taiyaki (err, betul ke saya eja kak su?) - baulu bentuk ikan isi dalam dia kacang merah (owh, heaven.. balik kang beli laie) depan uni kami ada shrine (temple) yang akan celebrate halau2 hantu (kesian hantu2 ni kena baling dengan kacang soya - mau ku kutip buat susu soya kang..) so kalau takde aral, esok curi masa kejap p sana.. nak tengok juga kejadahbenda yang depa nak buat.. harini baru tahu, hari halau hantu ni selalunya dibuat bagi memisahkan 2 musim.. esok kan dah start kalendar baru tahun cina, aaa.. kira official la tu.. masuk musim bunga walaupun suhu kat sini sejuk lagi.. hehehe..

ok la, sudah merepek.. nak sambung pening baca jurnal lagi ni.. daaa

4 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

hati2 makan takoyaki yg jual kat gerai tu kak, kdg2 kicap yg diorg guna tu ada 'lard'

for more info, akak leh baca kat sini

http://ilhamusafir.blogspot.com/2011/01/kisah-tentang-takoyaki-lagi.html

http://ilhamusafir.blogspot.com/2011/01/takoyaki-oh-takoyaki.html

mast@work berkata...

yatie, kak mas tak kasi dia bubuh sos tu.. dah tau pasal tu memang x kasi dia bubuh.. hehehe.. tq for reminder

aNiS tHe BumbleBee berkata...

cam best je festival hantu.ada tak hantu2 yg kuar? ke camno?

sini ada gak menteri kesihatan buat upacara halau hantu yg bawak penyakit denggi,h1n1 apa tah lagi.lawak plak tgk.kekekee!

mast@work berkata...

anis, hantu dia ada 2 jenis je.. sekor jenis tanduk satu, sekor lagi jenis tanduk 2.. cam raksaksa pun ada..

hantu bawak denggi? muhahahahahahahhahaahhahaha.. penat akak gelak dik oi