Isnin, 14 Februari 2011

nak jadi jahat?

السلام عليکم

entry #muhasabah harini banyak betul.. nasib le pada yang makan cili.. pada yang makan tomato sila teruskan (tak ada kena mengena)

last weekend kami sempat tengok cerita ini

google picture


cerita ni berkisah pasal villian yang 'berjaya' mengalahkan superhero.. bila superhero dah kalah, orang jahat dapat mengambil alih kuasa hero.. tapi kelemahan orang jahat ini adalah sebab dia tak ada back-up plan.. apa yang patut dia buat bila dia dah ada POWER? hmm.. buat mama terfikir, kalau kita dah berjaya mengalahkan musuh kita - tak kira dalam apa bidang sekalipun, apa langkah seterusnya?? nak buat benda yang sama seperti orang yang kita kalahkan ke? 100% ubah? ubah perlahan2??


ceritanya cynical.. maksud yang dalam.. bagi mama la.. kita jangan asyik cari kelemahan pemimpin pastu dok kerja kondem aje.. bagi kaedah, salurkan pendapat melalui jalan yang betul.. afterall, kalau kita jadi pemimpin pun bukan semua orang akan suka dekat kita kan? fikir-fikirkan la.. - contoh macam egypt.. semoga depa dapat cari kedamaian selepas ni


movie ni enjoyable.. best ditonton bersama anak2..


ماما أيمان

2 ulasan:

sya amran berkata...

haku suke citer ni...qenit aku pon suke..die siap nyanyi...bad to the boneeeee...thehehe

mast@work berkata...

ngan, kan? aku pun suke