Isnin, 25 Oktober 2010

sushi shinkansen!

those yang kenal aiman sure tau betapa kegilaannya dengan train.. nasib mai jepun.. ha, muntah kedarah le kamu dengan train kat sini.. yang bestnya, budak2 lelaki jepun pun memang suka dengan train.. bila tengok muka budak2 ni excited sebab train memang syok!

harini kami keluar jalan2.. asalnya nak pergi satu autumn festival dekat dengan rumah kami.. tapi bila sampai nampak tak best sangat so kami cycle ke faveret street kami.. sanjo kawaramachi.. hihihihi..

kalau jalan kat situ, sehari pun tak habis.. mama sempat jeling2 masuk ZA.RA tengok trend sekarang.. bestnyaaa.. baju2 dia cantik2 dan tak semahai kat mesia la.. huhuhu.. boleh le ku merasa satu hari nanti.. tunggu la duit masuk.. hehehehe..

lepas tu kami decide nak lunch.. murah2 punya lunch sebab bajet agak ketat.. ape laie.. kami pi kappa sushi.. dalam banyak2 kedai kat jepun ni, kami ni kira first time la makan sushi kat kedai.. ahahahaha.. selalu beli kat convenience store aje.. kappa sushi ni kira murah le.. untuk satu pinggan semua flat rate.. 105¥ nilai kat sini serupa RM1 untuk sepinggan le..

yang best kat kedai ni, eventhough dia pakai belt cam kat sushi king untuk serve, ada lagi satu belt special untuk sushi yang kita order.. sushi tu serve atas Shinkansen!!! hahahaha.. puas hati la anak bujang ku itu menjerit2 tengok shinkansen..

kami pun lagi layan, saja je order satu satu supaya train tu mai tempat kami banyak kali.. kih kih kih...

best kan? huhuhuhu..


ni la shinkansen yang serve sushi.. hihi


ha.. amik melopong ko!


the aftermath.. kenyang puas hati.. :P



7 ulasan:

Ealyie berkata...

wahhhhhh... syiokkkk mehh..:D

Beb,
b4 hang balik nanti aku nak kirim ketapi byk2 bule ka??? ahakss..;)

mama glam berkata...

Melopong betol si aiman tgk train tu hantar mknn.. Ko kena slalu g kdai tu la nampaknya mas!

lia berkata...

kat kyoto ada keretapi murah ker? nak beli bawak balik... bgtau kedai mana ek, nnt nak try cari... tp kalau sempat, lia roger akak...

ucufan berkata...

melopong member.... aiman dah besar ek... kalau aku jumpa aku peluk kuat2

mast@work berkata...

ely, layan beb.. terjerit2 dia.. kih kih kih.. hang nak model shinkansen ok je.. insyaAllah.. just remind aku naaa

aweng, nasib baik la kedai tu murah.. ahahahha

lia, kat mana2 train station ada rasanya.. kak mas dah tengok kat osaka pun ade.. nnt try tgk kat kyoto station bila dah sampai sini..

fanor, besar.. lagi besar lagi macam2 perangai..

sya amran berkata...

hehe..mast, aku nengok bukan aiman yg excited ni..tapi mama die..hehe..

DiEtLaSaNgAt berkata...

Salam,

Bestnye dapat makan sushi! Sini diorang x pakai Mirin? teringin nak makan original kat sana!