Ahad, 17 Oktober 2010

flea market

dulu2 time sekolah mama ingat flea market tu pasar kutu.. ahahhaa.. hampeh.. tah ape2.. nasib baik tak ingat pasar tungau.. kakakkaaka..


harini kami berkesempatan singgah ke satu flea market.. betul2 depan Kyoto City Office.. rasa2 mama, seumur hidup ni kali pertama la merasa ke flea market.. jakun kejap.. tak reti pun satu juga.. nasib ada Kak Yang.. hihi.. mama sebenarnya tak perasan pun pasal flea market.. harini plan dia lain sebenarnya. Kami ada gathering dengan kawan2 kat Kyoto ni.. sempena ofismate mama Dr Asyraf yang dah selesai study dia dan akan balik mesia minggu depan.. sob sob.. kurang sorang lagi mesia melayu kat sini.. Asyraf ni satu kampus dengan mama.. so tinggal la 7 org makhluk melayu mesia je kat Kyoto Uni Katsura campus.. kui kui kui.. tahun depan susut lagi tinggal 5 orang.. huwaaaa.. sedih tu..

kawan2 harini gather dari pagi sebab depa main bowling.. mama takde mood so kami gerak dari rumah lepas zuhur, cycle pi makan kat Saizeriya Sanjo.. lepas makan2, pi solat kat Mina.. cam kat mekah pulak nama shopping mall tu.. hihi.. lepas selesai kawan2 solat, kami ke flea market tu..

besar juga.. macam2 depa jual.. especially baju2 menjelang musim sejuk nanti.. kami tak le beli baju, cuma anak2 dapat le sikit barang2..

Aidan dapat topi baru harga ¥300 - tu pun sebab mama tak reti bargain.. hihihi.. topi aidan sudah hilang masa papa cycle amik dia khamis lepas.. sayang juga topi tu dari zaman aiman lagi ade..

Aiman pulak dapat topi mickey.. yang ni best.. sebab rega dia ¥30 aje.. kuang2.. lebih kurang RM1.30.. ahahhaha.. tp masih elok cantik laie.. pastu auntie Yang belikan Aiman pouch Thomas.. lagi le murah.. ¥10.. quality serupa tak pernah pakai. ahahahha.. kira berapa sen aje le.. akakkakaka..

jadi le ye anak2.. barang2 tu masih elok.. insyaAllah mama akan simpan.. jadi kenang2an dari Kyoto..

masa tengah tunggu kawan2 solat kat Mina tu, mama snap gambar ni..


geng kamceng Aiman kat sini.. Humayra.. comei kan budak2 ni..


how's your weekend? harap2 semua happy ye..

esok mama kena ke kelas as usual, lepas tu kena bawa si kecik Aidan.. budak tu dah 3 4 hari cir bir.. kesian.. tapi dia tak meragam.. mungkin nak memboleh sesuatu kut.. sebab dia tak nangis2 pun.. n perut dia tak kembung.. pelik.. huhuhu.. harap2 takde apa2 la..

4 ulasan:

aNiS tHe BumbleBee berkata...

salam kenal mastura..:D
time kasih sudi lawat blog anis..
seronoknya tinggal kt japan.Tu salah satu negara idaman anis gak tu.hehehe...

mast@work berkata...

anis, ada rezeki mai jalan2 sini.. hehhehe..

yatie chomeyl berkata...

baru hubby yatie plan nak pi kyoto jumpa ashraf, dh nak balik rupanya dia

mast@work berkata...

yatie, asyraf nak balik dah hari ahad ni..