Sabtu, 21 Januari 2012

moisturizer review

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


tengah rajin weekend pun update blog ye.. :P

dua hari lepas mama decided to try new moisturizer.. nampak gaya since last review pasal olay tu tak dapat  juga menampung kekeringan kulit mama.. mama still pakai nivea cream tu, cumanya olay memang tak sesuai untuk kulit mama time winter..

somehow masa yam, ina dan ira berborak di twitter pasal moisturizer, mama rasa nak cuba la..

sekarang mama cuba ini..

mujur ada less kat pharmacy tu :P

ada 3 jenis moisturizer under Shiseido Aqualabel ni. mama try yang regular moisture.. kang kalau totemo moisture (totemo = very) tu kang takut sampai spring dah tak sejuk sangat berminyak2 pulak muka ni..

ira siap suggest ambil gambar sebelum.. haha.. ok la.. ni gambar hari kedua pakai.. nanti lepas 7 hari dan seterusnya kita tengok apa jadi.. so far mama pakai sekali time pagi dan sekali malam.. sebab dia jenis air jadi senang nak tepek kat muka :)

muka masam bajet ye sebelum.. haha ingat iklan ke hape :P
eh nape hidung macam senget ek? akakakka.. sabo je la.. muka tak siap ni sebab kat rumah ye.. mana hala nak pakai lipstick bagai kan?

ok mari kita lihat apa jadi.. 

4 ulasan:

Oimira berkata...

muka selepas, gerenti sengih la tu

mast azmi berkata...

mira,

tau takpeeeee hahahhahaha tu la motifnya :P

Syaima' berkata...

Hi, baru 1st time nak comment sini. Just to share what i know, kat nihon ni lotion ni sebenanye sama mcm toner, 2nd step la kiranya in skincare regime. They dont have toner but they use lotion to prep the skin for the creams/moisturizers instead. Kalau kulit akak kering sgt maybe use this with their emulsion range which is the real moisturizer. :) hope this somehow helps :))

mast azmi berkata...

syaima,

tq dear.. ya.. akak pakai ni dulu pastu tempek juga moisturizer nivea tu.. dia mmg macam toner.. thanks for the tips..