Khamis, 27 Oktober 2011

review sebab seronok

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

Jangan risau, review ni memang tak dibayar langsung.. apetah lagi nak menang macam Di green apple tu.. tapi mama share kat sini sebab mama puas hati (so far) dengan produk ni..

kawan2 twitter maybe ada dah tau mama beli ini (err korang tak ingat? haha) masa balik mesia haritu.. nak beli krim2 dari sini tak reti la nak explain kat orang jual tu apa jenis kulit semua.. haha.. jadi paling selamat beli sendiri la masa balik haritu kan?

gambar google
adik mama cakap krim ni berminyak sikit.. owh, maybe sebab orang lain2 la kut.. lagipun kat tempat sejuk kulit mudah kering so mama bajet ok la kut kalau pakai kat sini (agaknya kalau korang duduk dalam ofis yang sejuk gedi pun ok la krim ni)

so far mama pakai hari2 pagi, sebelum keluar ke lab.. mama tak pakai krim2 pemutih ni sebab tau dan sedor diri memang takkan putih pun -- mungkin kalo jadi mayat leh putih la kut.. tu pun putih pucat.. ahahaha lawak seram.. dulu masa study pernah gatal la pakai pemutih ni tapi last2 muka jadi berbelak n bertompok.. kat mata hitam, dahi n hidung jadi berminyak.. since then takde dah.. stop sudah..

masa sebelum kawin sampai dah ada aiman galak pulak pakai SKII owh memang best sangat la tapi koyak poket kalau continue masa belajar ni.. sebelum balik bercuti haritu tempek krim nivea aje yang mcm ni (sampai la ni dok pakai masa malam atau bila rasa kulit kering)

dah 4 tiub pakai.. puas hati.. senang masuk beg pun sebab kecik

so, apa jadi lepas tempek olay tu? so far ok la.. nampak pores memang kecik especially atas hidung.. pehtu, guna olay ni sebelum pakai bedak memang best sebab licin aje bedak tu atas muka..

nak rekemen pun tak reti kan? tapi ok la produk ni... tak semahal SKII dan nak beli pun merata ada.. mama beli pun kat carrefour midvalley aje ha.. sempoi..

owh, tayang muka lepas sebulan pakai krim ni..

muka hari ni -- err ok tak? tak cakap ok merajuk mak!! --
bedak pun nipis sangat time ni, lipstik haram memang takdak

ni minggu lepas

maka sesuai la krim ni untuk orang2 berkaler macam mama ni kan? hahahaha

11 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

yatie pun pakai SKII duk sini tp mmg rasa lah rabak poket ni. agak2 utk kaler kulit cam yatie, sesuai jugak x nak pakai olay ni kak mas?

Rai berkata...

saya pulak sekarang pakai krim pencerah.. kulit tak jadi putih tapi dia bagi tone kulit jadi lagi sekata.. seronok gila kan bila jumpa produk yang sesuai bagi kita..

SKII tak pernah pakai sbb takde kesedaran masa kat nihon dulu.. kalau nak beli kat sini bukan saja rabak poket kita..poket suami pun habis rabak..hujung bulan makan nasi kuah budu saja..hahaha..

mast@work berkata...

yatie,

weh, yatie tu cerah putih laaaa.. kak mas ni gelap kelabu asap.. hahaha.. tp ok la, tak kering mcm selalu kulit kak mas lepas pakai

m-i-o berkata...

yeahhhh....
kulit sama coklat, poket lain-lain.

apakahhhhh?!

in this case, i think poket kita lebih kurang sama. cuma tak tahu la sempat ke ahkak mencolet krim ni ke muka? kakaka. perasan busy. padahal baru 2 anak. 6 anak kaluuuuu????

anyway i loikeee yg bleh kecik2kan pores ni. telah berperang dengan pores sejak zaman berzaman namun tidak pernah menemui kemenangan hakiki. kakaka.

:D

mast@work berkata...

rai,

mas tak kena goo la pakai pemutih.. nmpk berbelak lagi dalam gambar.. kemungkinan beso sbb terlampau kelabu wasap? ahahahahhhaha

kak zufa,

ya, poket mengempis dgn kadar kuasa dua sebab belajor ni.. eh, sempat kak.. belek2 lepas mandi kejap.. hahaha.. kalu anak 6, tak lupa pakai spender pun dah baik.. hahahahahhahahaa

E-na Lovely Kitchen berkata...

assalam..
errrmmm mmg mahal sk ii tp cam berbaloi gak gunanya bila dh nmpk kesan +ve...

dzuchan berkata...

Pn Mas, saya pon pakai yang tu, tapi yang serum punya.. x sampai seratus pon, tahan lama.. utk daily sy pkai yg total effects biasa tu...ok la jugak..

mast@work berkata...

ena,

memang berbaloi tak dinafikan, tapi bila jadi student poket kempis balik.. hehe

dzuliza,

so far saya suka la dgn olay ni.. nanti bila bosan cari lain pulak.. haha

NadiahKhair berkata...

aku nak try!! teruja tgk kulit ko. bersih!

si sufee dah kalah dgn olay ni. maybe tak suai kulit die.

mast@work berkata...

nad,

auuwww.. haha maybe lain org jadi cam lain kut.. try la.. lgpun tak mahai sangat kalau try

I Am Supermak! berkata...

saya pakai SKII tapi beli essen je..produk yang lain pakai Tia Amelia..memang org kata tak elok la mengelupas la tapi saya pakai memang seswaii..so xmo tukar..SKII tu saje pakai kot nak awet mude le kengkunun..maklum le tahun ni akan masuk 30-an..sape nk jaga muka kite kalau bukan kite sendiri ye x??