Jumaat, 13 Januari 2012

Nara - jalan2 tengok rusa

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

29 Dec 2011

Kami bercuti hujung tahun boleh tahan panjang.. alang2 ambil juga kesempatan 1 hari bawa anak2 keluar.. plan mengejut benarnya sebab pagi tu tengah lepak rumah aiman dok sibuk tengok animals dalam tv sambil sebut2 nak pi zoo.. tapi tak sanggup dah setahun sampai 3 4 kali pi zoo weh.. hahaha.. so mama cakap dengan  papa, jom kita try pi Nara

Nara ni kira macam negeri lain la.. dari Kyoto sampai Nara naik train dalam sejam jugak.. kat situ banyak rusa.. rusa ni dikatakan reincarnation of buddha.. kata depa la.. rusa2 ni liar dan bebas.. tapi kan, jinak2 juga bila dibagi makan.. tp org yang jaga park tu cakap hati2 juga sbb ada kes rusa tu extra sondol nak makan.. hehe..

Nara ni adalah ibu negara pertama jepun sebelum Kyoto.. ni beribu tahun dah la.. lama dah.. pastu baru pindah Kyoto kemudian Tokyo..

ok, layan gambar..

IMG_0852
event info

IMG_0853
peta nara

IMG_0855
the boys

IMG_0856

IMG_0859
rusa bebas

IMG_0861
aidan nak tepuk rusa

IMG_0863

IMG_0867
happy

IMG_0871
moi n aiman

IMG_0872
mochi sedap otw balik ke Nara kintetsu station

IMG_0873
aiman nom nom nom

haha ni video first encounter budak2 ni



10 ulasan:

wa berkata...

Bestttttttt kan bawak anak-anak ...hari tu saya tak sempat ke Nara ni kak.. frust jugak..tapi tak pelah Insyaaallah..lain kali kot...

lizz berkata...

wah seronoknyer...tak pernah merasa musim sejuk lagik...

mast@work berkata...

wa,

ya, budak2 seronok kita pun seronok.. duduk rumah saja pun bosan juga lagi2 rumah tak berapa besar ni

lizz,

aiyoh, musim sejuk tak best.. haha.. boleh gitu?

Oyis berkata...

mast, love your boots! (cerita fokus ke lain, aku fokus ke lain)

ordinary lady berkata...

hahaha...comei ja aidan sebut taknak!taknak! siap bg isyarat tgn lagi...

mast@work berkata...

ordinary lady,

haha.. aidan memang drama extra sikit

ADEEYA berkata...

Aiman cakap Jepun ke tu? Confuse jap hehe :)

mast azmi berkata...

adeeya,

a ah.. aiman cakap jepun hehe

Nisa berkata...

aiman & aidan are sooooo adorable. seronok kan tgk budak2 happy :) pandang aiman rasa mcm pandang adam plak gelagat dia. hihii

mast@work berkata...

nisa,

haha boys kan jadi gelagat tu lebih kurang mesti sama.. haha.. adam n zara pun comel sgt2.. bila la nak jumpa korang lagi