Jumaat, 6 Januari 2012

New year in Japan

Tahun ni tahun pertama kami sambut tahun baru kat jepun.. Sebab tahun lepas kami balik mesia kenduri mak lang wanie kahwin :) Tapi ini la baru dikatakan culture shock.. Pasai apa? Sebab sambutan depa ni lain la dari mesia.. Agaknya sebab sejuk sangat kut.. Hahaha Malam tahun baru sepi je takde bunga2 api macam kat mesia.. Konsert2 besor nyambut tahun baru pun takda.. Bg mama memang bagus juga la.. Ntah apa yang seronok bersesak2 nengok org nyanyi pun tak faham.. Ok, dah tua kut mama ni sebab tak leh faham konsert.. Hehe Sambutan tahun baru kat jepun lain sikit sebab depa pi sembahyang kat temple.. Lepas tu? Depa S.H.O.P.P.I.N.G menggila!! Haha gila sebab bila tahun baru semua kedai akan buat HAPPY BAG -- fuku bukuro Happy bag ni dia kira macam beg tu ada few barang2 dan kita cuma bayar lumpsum aje.. Memang murah la.. Contoh gambar ni.. Dalam tu ada 1 jaket, 2 knitwear, 1 shirt, 1 inner n 1 longpants.. Gila kan? Price asal maybe dalam ¥20,000 jatuh jadi ¥5250 yen.. Tak gila??


Pastu kawan2 ckp outlet memang menggila la (kwn mama pi) coach la longchamp pun buat happy bag.. Huwaaa melepas den T_T Pastu kedai letrik pun buat.. Aaaaaa kalo banyak duit memang boleh meroyan la kat kedai.. *urut2dada :p Takpe2 ada rezeki tahun depan boleh pi lg :)

3 ulasan:

@nannoor berkata...

kalo tahun depan pegi outlet, sila inform awal2. AKU NAK PESAN!!! *ini pesanan serius*

Azhariah Zuber berkata...

best juga bag mcm tu. mcm lucky draw plak. hehe

mast@work berkata...

nannoor,

insyaallah.. hehe

aza,

tu la.. feel macam dapat hadiah.. haha