Ahad, 22 Januari 2012

typical sunday morning

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

bangun tak awal (segan nak cakap lewat) haha.. basuh baju (mesin kedua) sebelum hantar pi dryer (tak sanggup sidai dalam rumah) buat breakfast, mandikan anak2 (papa tolong), buka laptop kami berdua anak2 duduk balik kat meja makan sambil minta makanan.. hahaha.. gemuk belakang kira.. janji anak2 nak makan dah bersyukur sangat..

Typical sunday
typical view on weekend

orang breakfast cereal kan? anak2 mama cereal jadi kudapan.. layankan..

pagi tadi menjala kejap


sayang baki kari ayam semalam banyak lagi

rasanya tak ada lagi resepi roti jala.. well here it goes

ROTI JALA MUDAH 

1 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan susu segar
1 biji telur
1/2 sudu kecil garam
sikit kunyit utk pewarna
1 sudu makan minyak masak

blend kesemua bahan di atas -- menjala la korang atas kuali.. kalau tak ada non stick, bubuh minyak sikit supaya tak melekat

haih.. kalaulah ada kuah durian time macamni.. huhu.. http://www.emocutez.com

2 ulasan:

Oyis berkata...

oo rajin nya menjala. kita pg td bgn pkl 10 pg (lg teruk), tp x pe, sbb smlm tido pkl 5 pg kejar deadline. nasib la cik hubby layan aisyah, dan pandai cari mkn sendiri. even my parents ajak skype pon hubby yg layankan dulu before waking me up hujung2 chat dah. every sunday is chatting with family in msia day kat umah kami (pagi2) hehe..

mast azmi berkata...

oyis,

wohoo.. sure letih tidur camtu.. kadang2 mas pun ada terbabas macam tu juga masa nak kejar dateline.. aisyah dah besar mesti dia faham mama dia letih :) have nice day